Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e Uluslararası Sokrates Komitesi tarafından Oxford Akademik Birliğinin Fahri Profesörlük ünvanı verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa Rektörler Kulübünün de üyesi olan Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’e Fahri Profesörlük ünvanının Londra’da düzenlenen görkemli bir törenle taktim edildiği belirtildi. Dr. Suat Günsel törende yaptığı konuşmada, adalı olmanın kendine özgülüğünden ve kıtalılarla olan farklılıklarından söz ederek, fahri profesörlük ünvanına layık görülmesinden dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasına “Adalılar sürekli olarak bir gemide olma hissini taşırlar. Fırtınaya yakalanmamak için bir yere kök salma ihtiyacını duyarlar. Üniversitemiz bu küçücük adada 110 farklı ülke insanını bir araya getirmeyi başarmıştır” sözleriyle başlayan Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel, “Yapılan araştırmalar ile şu anda dünyanın gelişmiş olan ülkeleri ile yarışır duruma geldik. Örneğin Big Bang CERN projelerine katkı sağlamaktayız. İleri teknoloji ile çalışan güneş enerjili araba, giyilebilir sağlık teknolojileri, süper bilgisayar ve robot teknolojisindeki gelişmeler de bunların kanıtı durumundadır” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulan güçlü bir ekip ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL’in tasarlanıp hayata geçirildiğini vurgulayan Dr. Günsel, kendisine layık görülen fahri profesörlük ünvanının ülke insanının ürettiklerinin uluslararası platformda kabulü anlamını taşıdığını söyleyerek, "Bizleri onurlandırdınız" dedi.