Özel Babaoğlu Koleji’nin 2013 Eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan ilkokul inşaatının yapım çalışmaları başladı. 
Okul yetkililerinin yaptığı açıklamada;’’
İnsana yatırım yapmak, Babaoğlu kültüründen daha fazla öğrenciyi faydalandırabilmek ve 4+4+4 eğitim sistemine uyumlu bir şekilde büyümek amacıyla geçtiğimiz temmuz ayında ön çalışmaları yapılan ilkokul binamızın yapımına başlandı.

37.000 metre kare alana sahip olan kurumumuz, mevcut binamıza ek olarak ilkokul binası ile de Karaman eğitimine, modern, çağdaş ve kaliteli bireyler yetiştirerek, katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 3905 metre kare kapalı alana 16 derslik olarak planlanan ilkokul binamız ve ortaokul binamız toplamda 34 dersliğe ulaşacaktır. İlkokul binamızda ayrıca Bilgisayar Laboratuvarı, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Görsel Sanatlar Atölyesi, Müzik sınıfı, Satranç sınıfı ve çok amaçlı salon bulunacaktır. Rehberlik ve idari bölümleri ile donanımlı bir yapıya sahip olan yeni binamız, mevcut imkanlarımızı iki katına çıkacaktır.

Eylül ayında bitirilmesi planlanan okulumuzun, öğrencilerimize, öğrenci velilerimize, öğretmenlerimize ve Karaman halkına hayırlı olmasını temenni eder; başta Sayın Yılmaz Babaoğlu olmak üzere Bifa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Babaoğlu’ na, Bifa A.Ş. yönetimine, çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ederiz,’’dendi.