Etkinliğe, Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul müdürü Barbaros Orman, okul idaresi, öğretmenleri, Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Fadimana Okur ve yönetim kurulu katıldı.
15 yıldır geleneksel olarak düzenlenen etkinlik bu sene daha da farklı geçti. Etkinlik kapsamında Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği 28 Nisan Perşembe günü Karaman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu bahçesinde üç aylar pişisi etkinliği gerçekleştirerek tüm öğrencilere dağıttı.
Daha sonra özel öğrenciler bu hafta başında Truva Parkta ata bindi. At üzerinde keyifli saatler geçiren çocukların yanı sıra korkan çocuklarda ikna edilerek ata bindirildi. Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Fadimana Okur, engelli öğrencilerin at binmeyi öğrenerek terapi gördüğünü ve önemli bir uygulama olduğunu söyledi. Sabah erken saatlerde başlayan etkinlik öğleye kadar Truva Parkta devam etti. Ardından öğle yemeği için engelli öğrenciler Düğün Park Düğün Salonuna götürüldü.
Düğün Parkta yemek öncesi engelli öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Sahnede oynayan öğrencilerin mutlulukları gözlerden kaçmadı. Etkinlik, Düğün Park’ın sponsorluğunda ikramlar ve yemek verilerek son buldu.