Uluslararası Öğrenci Dernekleri Manisa Şubesi, İHH Manisa Temsilciliği iş birliği ile burs verdiği 6 ayrı ülkeden 7 öğrenciyi kahvaltıda buluşturdu. Derneğin Manisa Şube Başkanı Nedim Kara, amaçlarının Celal Bayar Üniversitesi’nde 45 farklı ülkeden gelen 450 ayrı öğrenciye Türkiye’yi tanıtmak olduğunu söyledi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Manisa Şubesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) iş birliği ile Cumhuriyet Meydanı’nda İHH’nin kermes alanında burs verdiği öğrencileri mütevazi bir kahvaltı sofrasında buluşturdu. Kahvaltıya Uluslararası Öğrenci Dernekleri Manisa Şube Başkanı Nedim Kara, İHH Manisa Başkanı Halil Uysal, İHH Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ve burs alan 6 farklı ülkeden 7 öğrenci katıldı.

Filistin, Suriye, Endonezya Açe, Afganistan, Makedonya ve Türkmenistanlı öğrenciler kahvaltıda birbirlerini tanıma fırsatı bulurken, ileriye dönük olarak neler yapılabileceği konusunda Dernek ve İHH temsilcileri ile fikir alışverişinde bulundu.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Manisa Şube Başkanı Nedim Kara, “Uluslararası Öğrenci Dernekleri Manisa Şubesi olarak bugün itibarıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren misafir arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Bu faaliyetler kapsamında öğrenci kardeşlerimize ilk etapta burslar vererek başlayacağız. Sonrasında Manisa kültürünü, Manisa’yı ve ülkemizi tanıtmayı hedefliyoruz. Celal Bayar Üniversitesi’nde 45 ayrı ülkeden 450 tane misafir öğrencimiz bulunmakta. 45 ayrı ülkenin kültürünü tanımak, 450 ayrı yüreğin içinden geçenleri hissetmek ve onları Manisa kültürüyle özümsemenin büyük bir potansiyel oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

“Biz Manisalılar olarak misafir kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlarsak, onların kalplerinde oluşacak o muhabbetle bu kardeşliğimizin Ahirete kadar devam edeceğini ümit ediyoruz” diyen Kara, “Aynı zamanda dünyanın 45 ayrı ülkesinde 450 ayrı evimiz olacağını düşünüyoruz. 45 ülkede o 450 yürekte Türkiye nasıl görünüyor, Türkiye nasıl tanınıyor? Bunu öğrenmiş olacağız. 45 ayrı ülkede, 450 ayrı yürekte Türkiye’yi tanıtmış olacağız. Bu noktada oluşacak potansiyelin ülkemize, ümmetimize sağlayacağı katkılar konusunda biz ümitvarız. Bu konuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Değerli Manisa halkından desteklerini bizden esirgememelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk etapta 5 ayrı ülkeden 5 öğrenciye burs vermeye başladıklarını kaydeden Kara, daha sonra bu sayının 6 ülke ve 7 öğrenciye çıktığını belirterek, “Suriyeli öğrencilerimiz için ayrı bir kampanyamız var. O öğrencilerimiz için oluşacak havuzdan ayrı bir burs çalışmamız devam ediyor. Aynı zamanda Manisalı esnaf kardeşlerimizden eğer gönülleri olacak olursa, kendilerinden bir indirim kartı oluşturup oralardan indirimli şekilde faydalanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin ikametle ilgili sıkıntıları var. O noktaları çözmeye çalışacağız. Dil problemleri var. Yabancı kültürün getirmiş olduğu bir takım zorlukları yaşıyorlar. O noktada kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğiz. Tekrar söylüyorum, Manisalı hayırsever kardeşlerimizin böyle büyük bir organizasyona, böylesine evrensel bir organizasyona desteklerini bekliyoruz” dedi.