Irak’taki savaş ortamından kaçarak Türkiye’ye sığınan Yousıf Ailesinin iki kızı, ara vermek zorunda kaldıkları eğitim öğretimlerini, Manisa’da sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yabancı öğrenciler genelgesi doğrultusunda kentte okul çağında olan mülteci çocuklar eğitim hayatına kazandırılıyor. Manisa Yunusemre Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde eğitim gören kardeşler Ola Abdulkareem Yousıf (15) ve Noor Abdulkareem Yousıf (18), Türk arkadaşları gibi bir yandan eğitimlerini sürdürürken bir yandan da Türkçe öğreniyor. Eğitimlerinden geri kalmayan mülteci öğrenciler Türk arkadaşları tarafından da çok seviliyor. Arkadaşları ile aralarında olan dil sorunu telefonlarındaki çeviri programıyla çözen Iraklı kardeşler, aynı zamanda okuldaki sosyal faaliyetler içerisinde yer alarak teneffüs aralarında arkadaşlarıyla voleybol oynuyor. Manisa’da eğitim görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Iraklı kardeşler, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. Iraklı öğrencilerin sınıf arkadaşlarından Ayşegül Çankaya, “Arkadaşlarımız yeni gelmiş okula, yeni tanıştık. Türkçeleri güzel anlaşabiliyoruz. Anladıkları anlayamadıkları dersler var. Arkadaşlarımıza yardımcı olmayı düşünüyoruz. Tanıştığımıza memnun olduk. İyi insanlar” dedi.

Öğrencilerle ilgili konuşan Okul Müdürü Zeki Akgül de, “Arkadaşlarımızın dil problemleri hariç sosyal anlamda hiçbir sıkıntıları yok. Öğretmenlerle diyalogları, öğrenciler ile diyalogları üst seviyede. İkisi de çok hanımefendi çocuklar. Bizim ailemize iki evladımız katıldı. Bizim ecdadımız, milletimiz tarih boyunca böyle sıkıntıya düşmüş toplumlara yardım ederek millet olma bilincini göstermiştir. Biz yeri gelmiş hıristiyanlara yeri gelmiş Yahudilere evlerimizi açmışız. İnşallah bu arkadaşlarımızı en güzel şekilde ağırlayarak, onlar için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.