Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Göbelezoğlu Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin gösterisinde duygulu anlar yaşandı.

Göbelezoğlu Ortaokulu salonunda yapılan programda önce engellilerle ilgili slayt gösterisi yapılarak, herkesin bir engelli adayı olduğu hatırlatıldı. Okul Müdürü Aydın Kulaksızoğlu yaptığı konuşmada, engellileri daha iyi anlayabilmek için onların yerine kendimizi koymamız gerektiğini belirtti. Kulaksızoğlu, okullarda özel eğitim sınıfının lüzumuna işaret ederken, onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eti.

Daha sonra engelli öğrenciler birer birer sahne aldı. Pınar Tunca, Mücahit Gültekin, Mehmet Gülsur, İbrahim Alp Tosun, Hatice Ece Yıldırım toplu olarak gösterilerini sundular. Öğretmen Hikmet Ercan ile birlikte sahne alan İbrahim Alp Tosun ise şarkı söyledi. Öğrenciler "kelebek" adlı gösteriden sonra "bayrak" gösterisini aileleri ile birlikte yaptı. Programa katılanlar kimi zaman öğrencilere alkışlarıyla eşlik ederlerken, kimi zaman göz yaşlarına hakim olamadılar.

Özel eğitim sınıfı öğretmeni Hikmet Ercan, bu program için uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, katılan davetlilere teşekkür etti. Özel eğitim sınıflarının önemine işaret eden Ercan, “Bizler sadece aralık ve mayıs ayında anılmak istemiyoruz. Bu yüzde bu programımızı normal bir günde yaptık. Slogan olarak ise “Herhangi bir aralıkta değil her zaman yanınızdayız” demeyi tercih ettik. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle aşılamayacak engel yoktur" dedi.