PESKAM(Proje Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Merkezi), 16.03.2014 pazar günü Yunus Emre Konferans Salonunda üniversiteli gençlere yönelik ücretsiz “Paramı Yönetebiliyorum Finansal Bilinç Eğitimi” verdi.
Türkiye’de ilk kez Finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplumu ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum”projesi Türkiye’de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır. Bu proje T.C Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP),Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, VISA Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek,2009 yılının Aralık ayında hayata geçildi.

Karaman’da ilk kez PESKAM tarafından yapılan eğitime gençler yoğun ilgi gösterdi. Nurcan AKKURT’un eğitmenliğini yaptığı ve akran eğitimi yoluyla, gençlerin gençlerden öğrenerek bilgi ve beceri paylaşımında bulunduğu eğitimde yaygın eğitim metotları kullanıldı.

Finansal Bilinç Eğitimleri Temas Noktası olan PESKAM, 15-30 yaş arasındaki gençler için “Paramı Yönetebiliyorum” eğitimlerini Karaman’da yaygınlaştırmaya devam ediyor.