Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ’lü akademisyenlere gönderdiği mektup ile adaylığını duyurdu. Güç birliği vurgusu yaptığı mektubunda Prof. Dr. Karataş,  KMÜ’lü akademisyenlere destek çağrısı yaptı.

Süresini Eylül ayında dolduran KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in görevinden ayrılacak olması sebebiyle yapılacak olan seçimlerde Rektörlük makamına talip olan Mehmet Karataş, KMÜ’de çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak yakından tanıdığı Kurumda hizmetini sürdürme istediğini paylaştı.

Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Yüksek Okul Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyelikleri, Senato Üyeliği, BAP Başkanlığı, BEK Başkanlığı, MEYOK Koordinatörlüğü, ÖYP Koordinatörlüğü, Dekanlık ve Rektör Yardımcılığı gibi görevleri başarıyla yerine getiren Karataş Rektör olması halinde hoşgörü ve saygı temelinde; adaletli, demokratik ve şeffaf bir anlayış ile üretime katkı koyacağına dikkat çekti.

Karataş, meslektaşlarına “destek olun birlikte başaralım” diye seslendiği mektubunda öne çıkan yönetim anlayışının ve temel önceliklerinin altını çizerek, karar süreçlerini birlikte yöneteceğinin ve bütün enerjisini Kurumunun gelişmesi için harcayacağının sözünü verdi.

Nostaljik bir yöntemle kapalı zarf içinde akademisyenlere tek tek ulaştırılan mektupların yanında yapacağı çalışmaları ve taahhütlerini detaylandırdığı bir kitapçık da gönderen Karataş Üniversitenin geleceğine ilişkin projelerini ve benimseyeceği yönetim anlayışını anlattı.

Farklı ve dikkat çeken projelerle Rektörlüğe hazırlanan Prof. Dr. Mehmet Karataş adaylık sürecinde çalışmalarına KMÜ personeli ile görüşmeler yaparak devam edeceğini belirtti.