İnönü Üniversitesi Kalegöl Otel'de gerçekleştirilen toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, EFDEK Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ile Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi üyeleri katıldı. 
Toplantının açış konuşmasını yapan EFDEK Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi hakkında bilgi vererek, “Düzenlediğimiz toplantılarla eğitimle ilgili konularda bilimsel bir zeminde politikalar üretmeyi ve bu politikaların hayata geçirilmesi yönünde gerekli girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz.” dedi. 
Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ise "Yeni YÖK olarak temel sloganımız eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmaktır. Türkiye'de yükseköğretim artık belli bir nicel ivmeye ulaşmıştır. Kitleleşme ötesi noktaya gelmiştir. Bundan böyle kalite ve nitelik üzerinde yoğunlaşmamız gerekmektedir. Üniversitelerimiz şu an daha çok imkâna ve bütçeye sahiptir. YÖK olarak radikal reformlar yerine küçük küçük yenilikler ve iyileştirmelerle yol almayı düşünerek yaptığımız düzenlemelere paydaşlarımızın ve ilgililerin düşüncesini aldıktan sonra nihai şeklini veriyoruz." dedi.
İki gün süren Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Yürütme Kurulu İstişare Toplantısındaki oturumlarda, EFDEK üyesi fakülte dekanları tarafından Eğitim Fakültelerinin Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler, Formasyon Programlarının İçeriği ve Öğretmen Adaylarının Niteliklerinin Artırılmasına Yönelik Uygulamalar, Eğitim Fakültelerinin  Akreditasyonu ve Kalite” gibi başlıklar altında sunumlar yapıldı.
EFDEK Olağan Genel Kurulunun da toplandığı etkinlikte Yürütme Kurulu seçimleri yapılarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan Yürütme Kurulu başkanlığına, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan başkan yardımcılığına;  Ankara, MEF, Karadeniz, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanları da Yürütme Kurulu üyeliğine seçildiler.