Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Bölgesel Ortaklıklar Programı kapsamında inceleme ve görüşmelerde bulunan İl Milli Eğitim Yöneticileri ve proje ekibi Romanya’dan döndü.

İl Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Yöneticileri ve dernek temsilcilerinden oluşan Proje Heyeti “Methods Of Preventing Students Failure-Öğrenci Başarısızlıklarının Önlenmesi” projesi kapsamında Romanya’da bir dizi toplantı ve görüşmelerde bulundu.
Proje ortakları Consiliul Local Rovinari ve Casa Corpului Didactic kurumu temsilcileri ile Eğitim Heyeti arasında yapılan toplantılarla iki ülkenin eğitim sistemi hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Yapılan görüşmelerde öğrenci başarısızlıklarının önlenmesi ile ilgili Romanya’da uygulanan çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Rovinari Belediye Başkanı’yla yapılan görüşmede projenin iki ülke için yararlarına değindi. Sultanoğlu, aynı yaş grubunda olan öğrencilerin millet farkı gözetmeden bazı ortak davranışlarda bulunduğunu ifade ederek öğrenci başarısızlıklarına dair alınan önlemler konusunda farklı uygulamaları tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

İl Müdürü, projenin hazırlanması ve uygulanması aşamasında emeği geçen proje ekibine ve gösterdikleri yakın ilgiden dolayı proje ortakları Consiliul Local Rovinari ve Casa Corpului Didactic kurumu temsilcilerine teşekkür etti.

Eğitim Heyeti Bükreş’te, Lumina Türk Okullarını ve İslami Hizmetler Vakfı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.