Hayat Boyu Öğrenme - Comenius Programları  kapsamında İspanya ve Romanya’ya gidecek olan Karaman Anadolu Lisesi  ve Özel Babaoğlu Koleji müdürleri ve proje sorumluları İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.
Milli Eğitim Müdürlüğü AB projelerinden sorumlu Şube Müdürü Yavuz Selimoğlu, ilimizde yürütülen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları hakkında bilgi verdi. Ardından 28 Ocak - 01 Şubat 2014 tarihleri arasında İspanya’ya gidecek olan Karaman Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Sorumlusu Hasan Hüseyin Yıldırım, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “From Consuming  to  Providing; A European Energy  Puzzle” başlıklı projemizin Cartagena  şehrinde yapılacak olan  ikinci  toplantısına katılmak üzere İspanya’ya gidiyoruz. Projemizin ortakları İspanya, İtalya, Finlandiya, Almanya ve Hollanda’dır. Bu projeyle temel amaçlarımız; enerjinin kullanımı konusunda insanları bilinçlendirmek, yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve dünyamız için önemini kavratmak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilinir bir dünya bırakmak, Avrupalılık bilincini oluşturmak, dil öğrenimini geliştirmek ve kültürler arasında dayanışmayı sağlamaktır.

Ulusal Ajans tarafından projeleri 2. kez kabul edilen Özel Babaoğlu Koleji, ziyaretini Okul Müdürü Mustafa Ün ve Proje Koordinatörü Adem Özler tarafından gerçekleştirdi. Yürüttükleri proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada Okul Müdürü Ün,  “Kısa adı “Red Ball” olan projemiz kapsamında okulumuz Romanya’nın Satu-Mare kentine gidecek. Burada yapacağımız toplantıda, yaygın eğitim ve informal eğitimin geliştirilmesi, dünyada göç ve iltica konuları hakkında work-shop çalışmalarında bulunacağız. Ayrıca yöresel damak tatları ve yöresel müzik kültürleri de çalışmalarımız arasında yer alacak” dedi.

İl Müdürü Asım Sultanoğlu, köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahip olduğumuzu belirterek yöresel lezzetlerimizden müziğimize, bizi biz yapan değerlerimizi bu projeler  vesilesiyle Avrupa insanına tanıtmanın iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Sultanoğlu, projeden sorumlu taraflar kendi milletlerinin kültürel değerlerini ortaya koyarak bu çalışmaların toplumlar arasında ihtiyaç duyulan kardeşlik ve dostluk gibi manevi unsurları geliştirmeye katkı sağlayacağını ifade etti.   

Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bu projelerde emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti, okullara başarılar diledi.