Çalıştay yönetimini gerçekleştiren Doç. Dr. Oya Açıkalın Rashem: "Aile içerisinde yaşanan problemlerden ötürü sıkıntı yaşayan çocuklarla en sağlıklı iletişimi gerçekleştirecek olan topluluk sizlersiniz. Öğrencilerle aramızda köprü görevini en iyi şekilde üstleneceğinize inanıyorum.  Yürütülen proje kapsamında öğrencilerin yaşadığı sorunları daha iyi anlamak adına sizlerin bilgisini almak istiyoruz. Bu kapsamda düzenlenen çalıştay oturumlarında sizlere bazı sorular yönelteceğiz, vereceğiniz yanıtlarla projenin ilerleyişi hakkında bizlerde fikir sahibi olacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

    Kent Konseyi Başkanı Sayın Konukseven çalıştaya katılan rehberlik öğretmenlerine projenin oluşumundan bahsederek şunları ekledi:" Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz okul ziyaretlerinde eğitimcilerimizle birçok konuda istişare ettik. Ortaya farklı durumlar çıktı. Öğrencilerin birçoğu aile içinde yaşanan sıkıntılardan etkilenerek bunu dışarıya bir olumsuzluk olarak vuruyor. Kent Konseyi olarak uzman bir ekiple bu sıkıntıların kaynağını araştırmaya karar verdik. Öğrencilerle iletişim noktasında en doğru davranışı gösterecek olan kitlenin sizler olduğunu düşünüyoruz. İki gün sürecek olan çalıştaydan olumlu sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

     Doç. Dr. Oya Açıkalın Rashem, Karaman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ilk görüşmede rehberlik öğretmenlerine oturumlar hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında düzenlenen çalıştaya katılan rehberlik öğretmenleri gruplar halinde oluşturulan çalıştay salonlarında toplanarak kendilerine yöneltilen soruları aralarında istişare ederek cevapladılar. Son oturumda Karaman Belediyesi Meclis salonunda bir araya gelen eğitimciler grup oturumlarından elde edilen sonuçları değerlendirerek projenin ilerleyişi hakkında fikir alışverişinde bulundular.