Prof. Dr. Sabri Gökmen Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında “Ne kadar çok kişi ile tanışırsak o kadar mutlu oluruz. Yunus Emre’nin söylediği gibi sizinle tanış olmaktan keyif alıyorum.” dedi. Rektör Gökmen, öğrencilerle söyleşiye dönüşen konuşmasında hayat tecrübelerini paylaşarak onlara geleceklerine yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.


Prof. Dr. Sabri Gökmen tebessüm etmenin insan hayatında çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, tebessümün maliyetinin sıfır, değerinin ise paha biçilmez olduğuna dikkati çekti. Paylaşmanın ve vericiliğin değerini vurgulayan Gökmen “Vermek hizmet toplumunu oluşturan bireylerin, almak ise tüketim toplumunu oluşturan bireylerin özelliğidir.” diye konuştu.

26 yıllık mesleki hayatında öğrencilerini üzmemek için büyük çaba harcadığını anlatan Prof. Dr. Sabri Gökmen değer vermekten hiç kimsenin kaçınmaması gerektiğini söyledi. İnsanların maddi ve manevi yönlerinin tıpkı eşya gibi bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, maneviyata daha fazla yatırım yapılmasını önerdi. Sözlerini “ Tıpkı bir cep telefonu gibi insanın da duygusal bataryası zayıflıyor, sarj edilmeye ihtiyaç duyuyor. Duygusal batarya ancak dostların sevgisiyle kendini yeniliyor.” diyerek sürdürdü.

Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencilere hayatlarının her safhasında emek harcamalarını ve emeklerine ahlak katmalarını tavsiye etti. Teşekkür ve takdir konusunda cömert, eleştiride cimri olmalarını söyledi. 3,5 yıllık rektörlüğü sırasında ilke edindiği prensiplerden birisini
 “Bir kurum ya da birey hakkında güzel bir sözünüz yoksa susmayı tercih edin. Bunun sizi farklı ve önde kılacağını göreceksiniz.” diyerek açıkladı.

Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencilere “Ne kadar yaşayacağınız sizin elinizde değil ama nasıl yaşayacağınıza siz karar veriyorsunuz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sorularının cevaplandırılması ardından, Okul Müdürü Abdülbaki Pınar’ın Kazım Karabekir’in “ İstiklal Harbimiz” eserini Prof. Dr. Sabri Gökmen’e takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.