Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi  (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek,  öğrencilerle buluştu.  
Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye öğrencilerin ilgisi yoğun olurken, etkinlik öncesinde öğrencilerden Fetullah Atıcı,  Mediha Avcı ve Ferhat Arslan mini bir konser verdi. 

“İnsandaki en temel özellik kişiliktir”

Öğrencilere altın değerinde öğütler veren Prof. Dr. Sabri Gökmen, burada rektör olarak ya da profesör olarak değil bir insan olarak konuştuğunu ve öğrencilere de insan olarak değer verdiğini söyledi. İnsanların yaratılışları gereği ve zaman içinde kazandıkları pek çok özelliğe sahip olduklarını belirten Rektör Gökmen, “İnsandaki en temel özellik kişiliktir.” dedi. 

İnsanların başka olumlu özelliklerinin de bulunduğunu ve bu özelliklerin insana değer kattığını belirten Prof. Dr. Sabri Gökmen, kişiliği olmayan bireylerde diğer güzel özelliklerin bir anlamı olmayacağını ifade etti. Rektör Sabri Gökmen, sağlam bir kişiliğe sahip insanlarda “sevgi” ve “verme” gibi huyların da olması halinde karşısındaki kişileri mutlu edeceğini, dolayısıyla kendisinin de mutlu olacağını söyledi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen ile söyleşi yapma ve soru sorma imkânı bulan öğrenciler daha sonra Rektör Gökmen ile fotoğraf çektirdiler.