Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları LDV Hareketlilik Projesi kabul edilen Ermenek Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile proje ortakları Karaman ve Silifke Anadolu Sağlık Meslek Liseleri idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan proje ekibi Almanya’ya gidiyor.
Ermenek Sağlık Meslek Lisesi, Karaman Anadolu Sağlık Meslek  Lisesi idareci ve öğretmenlerden oluşan proje ekibi Almanya proje toplantısı öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY’u ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler. Şube Müdürü M.Akif DUMAN ve Proje Koordinasyon Ekibinden Bayram GERÇEK’in de katıldığı ziyarette Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Serkan DEMİRTAŞ ; “Projemiz AB ülkelerindeki yaşlı bireyler ve yatalak hastaların bakım hizmetlerinin incelenmesi sonucu kazanımlar sağlamak amacıyla katılımcıların ülkelerindeki mesleki eğitim kurumlarına, öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz proje sonunda elde edecekleri deneyimler ile daha donanımlı hale gelebileceklerdir. Projemizin koordinatörü Ermenek Sağlık Meslek Lisesi,  ortaklarımız ise Karaman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Silifke Anadolu Sağlık Meslek Lisesidir. Bu kapsamda 21 kişilik proje heyetimiz 22 Nisan- 12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır.” dedi.

Ermenek ve Karaman Anadolu Sağlık Meslek Liseleri proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı açıklamada; “İlimiz eğitimin her alanında olduğu gibi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında da başarılı bir performans sergilemektedir. Proje vizyonuna sahip okullarımız yapmış oldukları projelerle başarılarını taçlandırmaktadır. Okul ve kurumlarımız hazırlamış oldukları AB projeleri aracılığıyla ülkeler arasındaki önyargıları ortadan kaldırarak dostluk ve barış köprüleri inşa etmekte, dünya barışına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca bu projeler vasıtası ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz  AB üyesi ülkelerde sağlık ve bakım hizmetlerinde kullanılan ileri teknolojileri ve yöntemleri yerinde görme fırsatı bulmuş olacak, mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaklardır. Kendilerini göstermiş oldukları başarılı proje çalışmalarından dolayı kutluyor, bu başarının bütün okul ve kurumlarımıza örnek teşkil etmesini diliyorum.” dedi.