KMÜ Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münir Oktay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Ali Şahin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“Karaman küçük bir şehir, üniversitemiz ise bu küçücük şehirde dünyaya açılan kocaman bir kapı”
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve hem sesli hem de işaret diliyle İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Rabia Polat şunları dile getirdi: “Bugün burada sizlerin karşısında bu konuşmayı yapabilmenin ve birincilikle mezun olmanın haklı gururu içerisindeyim. Hepimiz buraya bambaşka şehirlerden farklı hayallerle geldik. Karaman küçük bir şehir, üniversitemiz ise bu küçücük şehirde dünyaya açılan kocaman bir kapı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ise bu kapının en güzel işlemesi. Ben iki yıl boyunca bu kampüste sadece eğitimimi tamamlamakla kalmayıp aynı zamanda hayat boyu sürecek arkadaşlıklar edindim. Onların bana verdiği destekle nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu, bir o kadar da hüzünlü bir şekilde üniversite hayatıma veda ediyorum. Üniversiteye geldiğimiz ilk günden itibaren tecrübeleriyle bizleri aydınlatan hocalarıma, kolumuza altın bilezikleri takmamızda bizlere destek olan tüm ailelerimize, arkadaşlarıma ve mensubu olduğum Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesine çok teşekkür ediyorum.”
 
“Giymiş olduğunuz cüppeler mesleki ilkelerinizin sembolik bir ifadesidir”
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Metin Sezer ise öğrencilerin giydikleri cüppenin ifade ettiği anlamlara değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili gençler bugün giymiş olduğunuz cüppeler sadece mezuniyet töreni kostümleri değil aynı zamanda mesleki ilkelerinizin sembolik bir ifadesidir. Bu düşüncelerle çok kıymetli eğitim kadromuza, yılmadan yakınmadan katkı sağlayan yüksekokul idari personeline ve desteklerini esirgemeyen başta rektörümüz olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“Eğitim nesilden nesile aktarılan en büyük mirastır”
Konuşmasının devamında ailelere ve öğrencilere seslenen Sezer, “Değerli veliler, eminim ki evlatlarınızın eğitim hayatları boyunca bir sürü güçlükle karşılaştınız. Ancak eğitim nesilden nesile aktarılan en büyük mirastır. Bu açıdan evlatlarınıza ve belki de torunlarınıza bu emeklerinizin karşılığı olarak paha biçilmez bir miras bıraktığınızı unutmayınız. Bize ve öğrencilerimize olan güven ve desteğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, sizler insana hizmet odaklı bir yüksekokuldan mezun oluyorsunuz. Sizlerin mesleğinde sevgi ve sabır bir kat daha önem kazanmaktadır. Bu sebeple mutluluğu para da ya da makamda aramak yerine hayatı onurluca yaşamak ve bir teşekkür bile olsa karşılık beklemeden verebilmek mutlu olmanız için yeterli olacaktır. Olmak yolunda bilmenin bir aşamasını tamamladığınız bu yolda sadece dürüst ve ahlaklı meslek sahibi gençler olarak yolunuza devam etmenizi diliyor, yolunuz açık olsun dualarıyla sizleri uğurluyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
 
“Mezun olan öğrencilerimizi milletimizin ve dünya insanlığının hizmetine sunmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise böylesine güzel ve anlamlı bir günde hep birlikte olmaktan KMÜ ailesi adına inanılmaz keyif aldığını belirterek, “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan çok sayıda öğrencimizi mezun etmenin, ülkemizin, milletimizin ve dünya insanlığının hizmetine sunmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu KMÜ ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Değerli aileler, üniversitemize güvendiniz ve göz bebeğiniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Her biri üniversitemiz ailesinin bireyleri olan evlatlarınızın yanında olup hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığınız için sizlere de teşekkür ediyorum. İki yıl önce güvenip bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı sağlık ve sıhhat içerisinde, donanımlı, özgüveni yüksek, geleceğe umutla bakabilen, daha bilgili olarak sizlere teslim etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.
 
“Eğitim bireyin kendisini yetiştirmesi olduğundan ömür boyu devam eder”
Rektör Gökmen konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: “Sevgili öğrenci kardeşlerim, iki yıl önce başladığınız üniversitemizi başarıyla bitirmenizden dolayı hepinizi yürekten kutluyor, alacağınız diplomaların hem sizler hem çok kıymetli aileleriniz için hayırlı olmasını diliyorum. Gençler, alacağınız diplomalar sizin eğitiminizin bittiği ve her şeyi bildiğiniz anlamına gelmiyor. Bu diplomalar sizin bilgiyi kullanabilmeyi öğrendiğiniz ve yaşamın getirdiği zorluklara hazır olduğunuz anlamına geliyor. Eğitim bireyin kendisini yetiştirmesi olduğundan ömür boyu devam eder. Siz şimdi mezun oluyorsunuz, mezunun kelime anlamı izinli demektir. Kısa bir süre eğitim hayatınıza ara veriyorsunuz. Bu aranın ardından eğitiminize devam edeceksiniz. Ömür boyu sürecek bu yolda yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun.”
 
Diploma ve Kep Atma Töreni
Törende okulu dereceyle bitiren öğrenciler Rabia Polat, Cennet Yılmaz ve Gizem Yılmaz’a diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Daha sonra birinciliği paylaşan Rabia Polat ile Cennet Yılmaz, isimlerinin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. Öğretim üyeleri tarafından tüm mezunlara diplomalarının verilmesinden sonra Elif Söylemez isimli öğrenci kendi yazmış olduğu ‘Biz sizler için varız’ şiirini okudu ve kep atma merasimine geçildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olan yaklaşık 400 öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.