Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve sanayi-üniversite işbirliğini pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen tanıtımda ‘sanayidoktoru.com’ arayüzüne katılan sanayici ve akademisyenlerin daha kolay iletişim kurabileceklerine vurgu yapıldı.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonundaki tanıtım toplantısına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım,  Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar, Karaman KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan, White Rose şirketinin kurucusu Musa Akgül, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Üniversitenin bilimsel altyapısı ile sanayicinin yeteneği bu projede buluşacak”

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, üniversite olarak bu işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu işbirliği üzerine oluşturulan sanayi doktoru projesinin gerek bölgemize gerekse ülkemize kazandıracağı pek çok değer var.” dedi.  

KMÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen yapılan çalışmalarla önde olan bir üniversite haline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Yıldırım, “Üniversite ve sanayi işbirliği anlamında neler yapabileceğimizi düşünüp sürekli olarak çalışıyoruz. Sanayinin geçmişi üniversiteye oranla daha fazla. Bunun yanı sıra sanayiciler işin ekonomik boyutunu bizden daha fazla düşünüyorlar. Proje ile, üniversitenin bilimsel altyapısı ile sanayicilerin yeteneklerini buluşturmayı amaçlıyoruz. Yakın bir gelecekte sanayicilerle olan ilişkimiz daha fazla gelişecek, ar-ge çalışmaları ile sanayicilere daha fazla hizmet verebileceğiz.” şeklinde konuştu.  

“Herkesin ihtiyacını karşılayacak bir uygulama”

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar ise konuşmasında ‘sanayidoktoru.com’u üniversite-sanayi işbirliğinin daha rahat şekilde kurulabileceği bir ortam olarak gördüğünü ifade ederek, “Sanayiciler olarak bütün projelerde yer almaya çalıştık. Bu projenin de gerek sanayicilerin gerekse üniversite personelinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir uygulama olacağını düşünüyorum.” dedi.  

“Yetenek sahibiyiz fakat bilgi sahibi değiliz”

White Rose şirketinin kurucusu Musa Akgül de insanın devamlı kendisini yenilemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak yetenek sahibiyiz fakat bilgi sahibi değiliz. Üniversitenin bilgi anlamında sürekli olarak bize yardımcı olması gerektiğini savunan birisiyim. Bizler de tekrara düşmeden zamana ayak uydurarak kendimizi yenilemeliyiz.” diye konuştu. Musa Akgül daha sonra sanayicilik yaşantısına dair hatıralarını ve tecrübelerini paylaştı.

 

“Sanayicilerin, üniversiteden maksimum ölçüde yararlanabilmesini arzuluyoruz”

Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ise slayt gösterimi eşliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 hedeflerinden bahsederek yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracatı içindeki payının yüzde 3,4 olduğunu, orta yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracatı içindeki payının yüzde 30 olduğunu söyledi. Konarılı, hedefe ulaşabilmek için düşünülen projeyi planlamak, denemek ve başarıya ulaşana kadar tekrar tekrar yapmak gerektiğini vurguladı.

Sosyal yaşamda insanların üniversiteye yalnızca eğitim amacıyla ihtiyaç duyduklarını dile getiren Konarılı, “Üniversiteler, sanayiciler için de büyük önem taşıyor. Proje ile sanayicilerin üniversiteden maksimum ölçüde yararlanabilmesini arzuluyoruz.” dedi.