Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğretim görevlileri ile kamu görevi yürütmek için Isparta’ya gelen yabancı uyruklu ailelerin çocukları için eğitim programı başlattı. Program kapsamında çocuklara başta Türkçe olmak üzere Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim verilirken, Türk kültürü de öğretiliyor.

Libya, Sudan ve Irak’tan SDÜ’ye gelen yabancı uyruklu öğrenci ve öğretim üyelerinin çocuklarının eğitim gördüğü sınıfları ziyaret eden SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, çocuklarla sohbet etti.

SDÜ’de 80 ülkeden 2 bin öğrenci ve 100 üzerinde yabancı akademisyen bulunduğuna dikkat çeken Rektör İbicioğlu, "Öğrencilerimize baktığımızda, Orta Doğu ülkelerinden Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden Balkanlardan Hindistan’dan Avrupa’dan öğrenciler Isparta’da eğitimlerini sürdürüyor. Isparta’da bir çok yabancı uyruklu çalışan var. Üniversitede akademisyen düzeyinde veya değişik devlet görevlileri söz konusu. Bu anlamda SDÜ olarak yeni bir çalışmaya imza atıyoruz. Konuklarımızın çocuklarına farklı dillerde eğitim veriyoruz. SDÜ YBEM olarak bunu gerçekleştiriyoruz. SDÜ baktığınız zaman Türkiye’de kamu üniversiteleri içinde bu uygulamayı ilk ortaya koyan üniversite. Bu nedenle mutluyuz gururluyuz" dedi.

Eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin yarın Türkiye’nin fikir, gönül, kültür elçisi olacaklarını belirten Rektör İbicioğlu, şöyle konuştu: "Burada gördükleri sıcaklığı, misafirperverliği, aldıkları eğitimleri hayat boyu unutmayacaklar. Onları bir yandan SDÜ YBEM damgası ile yetiştirirken, öte yandan öğrencilerimizin velilerine yönelik çalışmalarımız da devam ediyor" Ziyaret ettikleri sınıfta 40 öğrenci bulunduğunu aktaran Rektör İbicioğlu, "İnşallah SDÜ önümüzdeki çok yakın dönem içinde yabancı öğrenciler için ayrı bir eğitim yuvası haline gelip lider olacak" dedi.

ISPARTA’NIN TERCİH EDİLMESİNDE ETKEN OLACAK

SDÜ’de doktora eğitimini sürdüren Irak Maden Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammed Hüseyin Drub ise, başta SDÜ Rektörlüğü ve YBEM’e böyle bir okulun açılmasında öncü oldukları için teşekkür ederek,

"Burası sadece SDÜ’ye lisan üstü çalışmaları için gelenler değil, aynı zamanda Isparta’da bulunan yabancı uyruklu aileler ve onların çocukları için de önemli bir rol oynuyor. Türkiye’ye bir çok öğrenci doktora ve master için geliyor. Bu okulun Türkiye’de ilk olarak SDÜ’de açılmış olması insanların Isparta’yı tercih etmesinde büyük rol oynayacak" ifadelerini kullandı.