Ensar Vakfı Karaman Şubesi Başkanı Ali Bağcı öğrenci velilerinin seçmeli dersler için 12 Eylül çarşamaba gününün son olduğunu hatırlattı. Bağcı konuşmasında;''Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede yeni Eğitim Kanununda yani 4+4+4 sisteminde 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde seçmeli derslerin 5. ve 9. sınıflarda uygulamaya başlanacağı belirtilmektedir.
Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgileri dersleri de bu genelge doğrultusunda bu eğitim-öğretim yılında 5. ve 9. Sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından seçilebilecektir. 
Velilerimiz, bu dersleri, öğrencilerinin kayıtlı oldukları okullara dilekçe ile başvurarak seçebileceklerdir.
Ders  seçimi için bakanlık 10-12 Eylül tarihlerini belirlemiş bulunmaktadır.
Ensar Vakfı olarak Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin sevgili öğrencilerimize yıl boyu ve doğru kaynaktan öğretilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz.
Velilerimizin bu konuda hassasiyet göstereceklerine ve bu derslerin seçilebilmeleri için dilekçelerin 10-12 Eylül tarihleri arasında verilmesi gerektiğini, süre kısa tutulduğu için de hızlı hareket edilmesi gerektiğini önemle hatırlatıyoruz.
Bu vesile ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni ediyoruz,'' dedi.