ŞEKER, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 “2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlayacak olmasının coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nın saygıdeğer öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, tüm eğitim camiası için her açıdan verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum.
Ülkelerin ve toplumların kalkınma, gelişme ve müreffeh seviyeye ulaşma yolundaki en büyük gücü eğitimli, nitelikli ve çalışkan insan varlığının olmasıdır.
Eğitim-öğretimin hedefi; insana, lazım olan bilgi ve beceriyi kazandırmak, onu yüksek manevî değerlere sahip kılmaktır. Tarih sahnesindeki uygarlıkların eğitim-öğretime, ilim adamlarına ve bilime gereken değeri ve önemi verdiklerinden dolayı başarılı oldukları görülmektedir.
 
Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik gelişmenin sağlanması, toplumumuzun yaşam kalitesinin artırılması ve genç nüfusumuzun değişen koşullara uyum sağlayarak ülkemizin küresel rekabette yerini alması için eğitim ve öğretim hayati önem taşımaktadır.
 
Bu nedenle eğitim konusu AK Parti iktidarının her döneminde en öncelikli konularından biri olmuştur. Bu kapsamda bütçeden en büyük payı eğitime ayırmak suretiyle, değişen ve dönüşen dünya şartları da göz önünde bulundurularak çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, demokrasinin ve hukukun evrensel ilkeleri ile ortak millî ve manevi değerlerimizi özümsemiş 21. yüzyılda aktif şekilde rol alacak yeni nesillerin yetiştirilmesi hedeflenmiştir.
Bu kapsamda; derslik sayıları, öğretmen sayıları artırılmış, eğitim sistemimiz yeni şartlara ve gelişmelere göre güncellenmiş, ruhen ve bedenen daha iyi nesillerin yetiştirilmesi için eğitim alanındaki ihtiyaçlarımızı karşılayacak tarihi reformlar hayata geçirilmiştir. Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretimin her kademesinde nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sisteminin oluşturulması için; eğitim ve öğretime erişim, eğitim ve öğretimde kalite ile kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi alanlarında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Yeni Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlama kararlılığı ile bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler ile 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sevgili öğrencilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu geçmesini yüce Allah (C.C.)’dan dan niyaz ediyorum.” dedi.