Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Kişisel Markalaşma’ konulu eğitim semineri verildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine çok sayıda öğrenci katıldı.
Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen eğitim seminerini Mustafa Şahin verdi. Şahin, sunumlar eşliğinde yapmış olduğu anlatımlarda markalaşmanın insanlar üzerindeki etkilerinden söz etti.

“Markalaşmada en önemli etken karakterdir”

Marka olmanın insanların zihninde ve gönlünde kalıcı iz bırakabilmeyle doğrudan bağlantılı olduğunu söyleyen Mustafa Şahin, markalaşma sürecini ‘dışarıdaki insanlara kendimizi tanıtmak, insanlar arasında iz bırakmak’ şeklinde tanımladı. Şahin, tercih sürecinde insanlar arasında algıda seçiciliğin fazlasıyla etkili olduğunun altını çizerek, markalaşmada en önemli etkenin de karakter olduğunu söyledi.

“Özgüven bize güç verir”

Mustafa Şahin, Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır.” sözünü aktararak hayatta en başarılı insanın kendini bilen insan olduğunu ifade etti. Kişilerin kendi eksikliklerini bilerek bu eksikleri tamamlamaya çalışmalarının önemine dikkat çeken Şahin, “Kendi eksiğini bilen ve bunların üzerine giden birey, açığını kapatarak daha sonraki süreçte daha başarılı olur.” dedi.

Üniversite öğrencisini, ‘hedefini belirlemiş, kendinden emin olan, hedefleri doğrultusunda yeteneklerini en etkin şekilde kullanan, genç, aktif, dinamik ve ülkenin temel taşlarını oluşturan bireyler’ olarak tasvir eden Şahin, öğrencilere korkup da yapamadıkları düşüncelerini yazmaları tavsiyesinde bulunarak, “Korkularımızın üzerine giderek özgüven kazanmalıyız. Özgüven, hedeflerimizin peşinden giderken bize güç verir.” şeklinde konuştu.

“İlk izlenim çok önemli”

Mustafa Şahin, üniversite öğrencileri ile hayat tecrübelerini paylaştığı konuşmasında öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlara değindi. Gerek öğrencilik yıllarında gerekse mezun olduktan sonraki iş yaşantısında ‘ilk izlenim’in önemine dikkat çeken Şahin, beden dilini kullanmanın insanlar arasında artı değer sağlayacağını belirterek, “Yer alacağınız ortama uygun davranmak sizi hedefe bir adım daha yaklaştıracaktır. Bunun yanında pahalıya kaçmadan, temiz ve şık giyinerek işinize önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Bütün bunlar sizin hakkınızdaki ilk izlenim açısından büyük önem taşıyan küçük ayrıntılar.” dedi.

Mustafa Şahin daha sonra öğrencilerin iş yaşantısına dair merak ettikleri sorularını yanıtladı. Arş. Gör. Onur Ceylan’ın, Mustafa Şahin’e plaket vermesinin ardından etkinlik son buldu.