Karaman Eğitim Bir Sen Şube Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Yunus Özdemir bir okulda yaşanan talihsiz hadise üzerine bir basın açıklaması yaptı:
Özdemir açıklamasında; 
''SENDİKACILIK BU MUDUR?
04/03/2015 Çarşamba günü Türk Eğitim Sen Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyesi, Karaman Merkez Abdürrahim Karakoç İlkokulunda yaptığı sendikal faaliyet esnasında talihsiz bir olay yaşanmıştır.

Sendikal faaliyetlerle siyaseti birbirine karıştırıp hükümetin icraatları konusunda bir sürü şey söyledikten sonra “4+4+4 sistemini bu millete Eğitim Bir Sen dayatmıştır bu sebeple Eğitim Bir Sen üyelerinin topluca istifa etmeleri gerekir bu sayede hükümete de ciddi bir ders verilmiş olur” demesi üzerine okulun idarecisi de olan bir üyemizin “kendinizi ve yapacaklarınızı anlatın sendika adı zikrederek bu şekilde bir söylemde bulunamazsınız, sendikamı bu şekilde kötüleyemezsiniz” demesi üzerine  Türk Eğitim Sen yönetim kurulu üyesi olduğunu öğrendiğimiz şahıs arkadaşımızın üzerine yürüyüp  “Sen bir dışarı gelsene, sana ne oluyor!” diyerek  tehdit etmiş, üzerine yürümüş ve üyemizi darp etmek isteyerek hakaretlerine devam etmiştir. Oradakilerin bu şahsı tutması sonucu bu fiilini gerçekleştirememiştir. Israrla talep edilen özür de reddedilmiştir. Öncelikle bir eğitim çalışanına karşı yapılan bu saldırgan tavrı şiddetle kınıyoruz. Bu hareketleriyle sendikal üslubun ve ilgili kanunun sendikal faaliyet için gösterdiği çalışma alanının dışına çıkmaları kabul edilebilir bir durum değildir.

Biz Eğitim Bir Sen olarak üst kimliğimiz olan öğretmenliği unutmadan üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda hak arama mücadelemize devam ediyor, düşük  tavırlara asla prim vermiyor ve herkesi de sendikacılık yapmaya davet ediyoruz. Mafyavari tehditler ve bu tür saldırgan tavırlarla sendikacılık yapılamayacağını, sorun çıkarıcı, kışkırtıcı, çatışmacı ve kavgacı tutumlarla öğretmenlerimizin sindirilemeyeceğini,  bu üslubun kimseye bir faydası olmayacağını, üyemize yapılan bu tehdidin ve saldırının idari ve adli olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna ve eğitim camiasına saygıyla duyuruyoruz''dedi.