2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi.

Sultanoğlu:" Merkezi sınavlarda öğrenciler mağdur olmayacak."

"Türkiye'de okul müdürlerinin rolü değişiyor."
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı Gevher Hatun Anaokulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
İlimizdeki okulların eğitim faaliyetlerinin, sorunların ve taleplerin değerlendirildiği toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu okul yöneticiliği, etkili liderlik, sağlıklı iletişim konularında da açıklamalarda bulundu.

Sultanoğlu, okul müdürünün okulu bir öğrenme ve yaşama alanı haline getirmesi gerektiğini belirterek “Okul müdürü, okulun hem kendi hem de yerel imkanlarından faydalanabilme yollarını bulmalıdır. Kaynak sağlayarak iyi bir eğitim ortamı sunmalı ve okulun ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir. Okul müdürleri okulun içinde bulunduğu toplum ile bütünleşmelidir.” dedi.
İl Müdürü temel eğitimden ortaöğretime geçiş modeliyle ilgili açıklamalarda da bulundu. 8. Sınıfta altı dersten öğrencilerin merkezi sistemle yapılacak olan sınavlara gireceğini söyleyen Sultanoğlu, sınavlarda öğrencilerin mağdur olmaması için mutlaka bu derslerin branş öğretmenleri tarafından okutulacağını ifade etti.

İl Müdürü, Türkiye’de  okul müdürlerinin rolünün değiştiğine dikkat çekerek sadece günlük işleri sürdüren iyi bir yönetici olmanın yeterli olmadığını, yeni okul müdürünün geleceğe odaklanabilen değişim ve gelişimi gerçekleştirebilen liderler olması gerektiğini söyledi. Sultanoğlu konuşmasının devamında  “Her okulun ileriye dönük kısa, orta ve uzun vadeli gerçekçi planları olmalı. Bulunduğunuz konumda ‘Daha çok neler yapabilirim?’ sorusunu her zaman kendinize sormalısınız. İşlevsel olmayan, kağıt üzerindeki gerçek dışı planlar sadece evrak doldurur.” şeklinde konuştu.

Toplantı okul müdürleriyle okullar hakkında değerlendirmeler yapılarak sonlandırıldı.