ABD’de 60 yıl doktorluk yaptıktan sonra memleketi Kütahya’nın Simav ilçesine dönen doktor, mal varlığını eğitim için harcayarak eğitim blokları ve okul yaptırıyor.

Servetini eğitim yatırımlarına harcamaya kararlı olduğunu ifade eden Simav’ın 89 yaşındaki ’Eğitim Koçu’ hayırsever Dr. Naci Eren, Türkiye’de kaliteli eğitime duyulan ihtiyacın, kendisini bu faaliyete sevk ettiğini söyledi. Eğitim yuvası yapmaya doyamadığını vurgulayan doktor Naci Eren, “Servetimi eğitime harcamaya razıyım. Yeter ki aşığı olduğum Simav’da gençler kaliteli eğitim alsın. Topluma örnek birer insan olarak yetişsinler” dedi.

Memleketi Simav’da eğitim yuvası yapımına ilk olarak, 1992 yılında rahmetli annesi Gülizar Eren adına ilçe merkezine 24 derslikli bir ilkokul yaptırarak başlayan Dr. Eren, daha sonra Simav Teknoloji Fakültesi bünyesine birisi kendi, diğeri eşi Müfide Eren adına 2 eğitim bloku yaptırdı. Bunun yanında Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksek Okulu’nun yapımına da maddi destek sağlayan Eren, şimdi de fakülte ve meslek yüksek okulunun bulunduğu Simav Kampüsü alanına, rahmetli dedesi müftü Hacı Mehmet Akif Eren adına 20 derslikli yeni bir eğitim bloku yaptırıyor.

Türkiye’nin arzuladığı çağdaş dünya düzenine kavuşması için kaliteli eğitime ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Dr. Naci Eren, “Eğitim yuvası yapmaya doymuyorum. Bu hususta 60 yıl boyunca doktorluk yaparak biriktirdiğim varlığımı memleketim Simav’da eğitim yatırımlarına dönüştürüyorum. Bundan da büyük zevk alıyorum. Yatırıma doymuyorum. Severek ve isteyerek yaptığım bu işten büyük bir mutluluk duyuyorum. Öğrencilerin gelip elimi öpmeleri tüm yorgunluğumu gideriyor” şeklinde konuştu.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas’ın, fakülte binasında kendisine bir oda tahsis ettiğini dile getiren Eren, “Günün büyük kısmını Muradınlar Mahallesi’ndeki Teknoloji Fakültesi’nde geçiriyorum. Şimdi de dedemin adına yaptırdığım inşaatı her gün gelip inceliyorum. Umarım önümüzdeki yıl sonunda inşaatı tamamlayarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açarız” diye konuştu.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas ise “Hayırsever Doktor Naci Eren büyüğümüz, fakültemiz bünyesine birisi kendi, diğeri eşi Müfide Eren adına iki ayrı eğitim bloku yaptırdı. Ayrıca fakültemizin inşaatı esnasında maddi desteklerle önemli katkılar sağlayarak bizi rahatlattı. Şimdi de rahmetli dedesi adına yeni bir eğitim bloku yaptırıyor. Yapılan eğitim blokunun proje değeri 1 milyon 200 bin TL dolayında. Yeni yaptırdığı blok dahil olmak üzere fakülte ve meslek yüksek okulumuza yaklaşık 3 milyon TL dolayında eğitim desteği sağlamış olacak. Simav gibi küçük bir ilçe için bu çok büyük bir rakam. Hayırsever Naci Eren gibi dostlarımızın çoğalmasını bekliyoruz” dedi.