Abdurrahim Karakoç İlkokulu müdürü, öğrenci ve velileri İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlunu makamında ziyaret ettiler.  Ziyarette Abdurrahim Karakoç İlkokulu’nca başlatılan “Sevgi Kardelenleri” adlı sosyal sorumluluk, kitap okuma ve değerler eğitimi projesinin tanıtımı yapıldı.


Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin tam bir işbirliği ile hazırladıkları bu projenin yardımlaşma aşaması büyük ilgi gördüğünü belirten Okul Müdürü Erdal Demir konuşmasında; “ Bu projenin bizi biz yapan değerlerin geleceğimiz olan sevgili öğrencilerimizde tüm canlılığı ile yaşaması adına örnek bir dayanışma sergilemektedir. Bu proje çerçevesinde toplanan gıda yardımların dağıtılması, şehit aileleri derneği, sevgi evleri, huzurevi ziyaretleri, sınıflarda kitap okumayı teşvik edecek etkinlik yapılması ve dönem sonuna kadar bu etkinliklerin devam etmesi sağlanacak. Ayrıca Proje kapsamında okulda her ay bir konferansçı davet edilerek veli ve öğrencilere değerler eğitimine yönelik konferanslar tertip edilecektir.”dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Asım Sultanoğlu konuşmasında ; "Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrenci ve velilerin örnek davranışları eğitim camiamızda gururla karşıladığımız bir davranış modeli olmuştur. Öğrencilerimizin, sınıf veli temsilcilerinin, sınıf öğretmenlerinin ve okul idarecilerimizin evlerinden getirdikleri gıda yardımları ihtiyacı olan kişilere dağıtmaları yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin sağlandığı örnek bir davranıştır. Öğrencilerin daha bu yaşlarda organize olarak yardımsever hale gelmeleri, bizleri çok memnun etmiştir. Bu organizasyonu düzenleyen başta okul müdürümüz olmak üzere gençlerimize, onlardan desteklerini esirgemeyen, öğretmen ve öğrenci velilerimize bu özverili davranışlarından dolayı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum " dedi.