TOKİ Anadolu Lisesi tarafından 12.sınıf öğrencilerine Piri Reis Kültür Merkezinde Eğitim Danışmanı Mehmet Ekinci tarafından Sınav Kaygısı ve Motivasyon konusunda seminer verdi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Şube Müdürleri okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından ilgi ile izlenen seminere katılan öğrencilere başarısız hiçbir öğrencinin olmadığının yanı sıra sınavda kaygı ve stresten uzak durulması konusu vurgulandı. 
 
Seminerde konuşan Mehmet Ekinci, “İnsanoğlu muhteşem kaynaklara sahip bir canlıdır. İçindeki olağanüstü gücü harekete geçirmesini bildiği zaman başaramayacağı hiçbir şeyin kalmayacaktır. Hayatta her şey insanın kendisini sevmesiyle başlar. Sorun odaklı olmak yerine çözüm odaklı olun. Öğrenmeyi engelleyen nedenlerin en başında “yapamam, başaramam” gibi cümlelerin sıkça kullanılması gelir. Başarının ve Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için öğrencilerimiz sınavlara hazırlanırken sık sık tekrar yapmalıdırlar. Başarısız öğrenci yoktur. Kendini keşfetmemiş, özgüven eksikliği olan öğrenciler vardır. Sınavları hayatın içerisindeki renkler olarak görmek gerekir. Yaşanan kaygı çok yoğun ise, kişinin, enerjisini verimli bir biçimde kullanması, dikkatini ve gücünü yapacağı işe yönlendirmesi gerekir. Sınavlara bir plan ve program dâhilinde hazırlanmak, çalışmaları asla ertelememek, zamanı verimli kullanmak, beklentiyi gerçekçi tutmak, olumsuz duygu, düşünce ve davranışlardan kurtulmak ise Sınav Kaygısını azaltan faktörlerdir” şeklinde konuştu. 
Sınav Kaygısı ve Motivasyon seminerlerinin amacının öğrencilerin sıvana hazırlanırken stresten uzak durmaları konusunda uyarıcı bilgiler vermek olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, “Öğrencilerimiz her türlü sınavda stres ve kaygı içine giriyorlar. Bundan uzaklaşmaları gerekiyor. Sınavlarda öğrencilerimiz başarıyı yakalayabilmeleri için mutlaka stres ve kaygıdan uzak durmalı ve bunu yenmelidir.  Mehmet Ekinci’nin verdiği seminerler öğrencilerimize faydalı olduğu gibi, sınavlara nasıl hazırlanması gerektiği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Bu seminerin verilmesinde emeği geçen Başta TOKİ Anadolu Lisesi idarecileri olmak üzere öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyor, bu çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum.” dedi.