Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Yardımlaşma Derneği (SİYAR DER) işbirliğiyle 250 Suriyeli öğrenciye eğitim imkanı sunulacak.

Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan eski 100 yataklı devlet hastanesinin ikinci katı, Siverek’te bulunan Suriyeli çocukların eğitimi için düzenlendi. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal yaptığı açıklamada, "Suriyeli 250 çocuğun eğitim ve öğretimi devam ediyor. Bu sayı aratacak ve ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte eski devlet hastanesini okula dönüştürdük. Kırtasiye malzemelerini temin ederek, gönüllü öğretmenler tarafından çocuklara ders veriliyor" dedi.

Siverek Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Baylan ise, şunları kaydetti: "Üç yıldır Suriye’de yaşanan savaştan ülkelerini terk etmek zorunda kalan çocuklarını eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla ilçe kaymakamımızla birlikte Suriyeli çocuklar için eğitim imkanı sağladık. Çocukların ulaşımı için belediye başkanlığımız üç araç tahsis etti, kırtasiye malzemesini ilçe kaymakamımız sağladı, okul kitaplarını İstanbul’da bulunan Suriyelilerin derneği sağladı."

Suriyeli gönüllü öğretmen Dilan Abdulvahap Muhammed ise, çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını, burada bulunduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Suriyeli çocuklar da okullarına kavuştukları için mutlu olduklarını ancak bir an önce kendi ülkelerine dönmek istediklerini söylediler.