Karaman genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan öğrencilere yönelik Evrensel ve Etik Değerler Bilinci ve Kültürü kazandırmak amacıyla      2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmakta olan “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında 2012 yılı Şubat  ayı ‘’Sorumluluk’’ değerini en iyi işleyen okullara belgeleri, resim-afiş, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim DURGUN, Şube Müdürü M. Akif Duman, Projeler Koordinasyon Ekibi’nden Selda Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödüllerini veren  İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY “ Projemiz kapsamında Şubat ayı  değeri olan “Sorumluluk” tüm okullarımızda öğrencilerimiz tarafından farklı etkinliklerle işlenmiştir. Biz eğitimciler için öğrencilerimizi akademik başarılarının yanında evrensel, ahlaki ve kültürel değerlerimizi benimsemiş sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirebilmek, insanımıza ve ülkemize yapacağımız en önemli hizmettir. Çünkü sorumluluk, kişinin hem okul hem iş hem de sosyal hayatında  başarılı ve mutlu olabilmesinin ana kaynağıdır.  En başta kendimize, sonra ailemize, ülkemize, tarihimize, çevremize ve tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve ona göre davranmalıyız. Bu güzel çalışmalarından dolayı bütün okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum ” dedi.

Ödül töreni dereceye giren okullara ve şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere belge verilmesiyle sona erdi. 

İlköğretim Kurumları Alanında:
1. Yunus Emre İlköğretim Okulu
2. 85.Yıl İlköğretim Okulu
3. Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu

Ortaöğretim Kurumları Alanında:
1. Birinciliği hak eden kurum bulunamadı.
2. Larende Anadolu Lisesi
3. Karaman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi


Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları;


Resim-Afiş Yarışması Birincileri;


1. İlköğretim Birinci Kademe: Şükrü Serkan TUNÇ- Karamanoğlu Mehmet Bey İ.O.
2. İlköğretim İkinci Kademe: Cüneyt YAVUZ-Yunus Emre İ.O.
3. Ortaöğretim: Birinciliğe değer eser bulunamadı.


Şiir Yarışması Birincileri;

1. İlköğretim Birinci Kademe: Züleyha CANDAN-Kurtderesi İ.O.
2. İlköğretim İkinci Kademe: Aleyna BAŞAR- Sudurağı Karamanbey  İ.O.
3. Ortaöğretim: Hakan TAŞPINAR- Toki Anadolu Lisesi


Kompozisyon Yarışması Birincileri;

1. İlköğretim Birinci Kademe: M.Akif ATALAY- Gazi Mustafa Kemal İ.O.
2. İlköğretim İkinci Kademe: Merve Gül ÇOBAN-Kisecik İ.O.
3. Ortaöğretim: Cihat SOYSAL-Fatih Anadolu Lisesi