Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.

“MÜREKKEBİN AKMADIĞI YERDE KAN AKIYOR”
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Nurgül Atik, yaptığı konuşmada hayatı boyunca elinden geldiğince okumaya ve araştırmaya gayret gösterdiğini belirterek, “Hiçbir zaman 'sınıfı geçeyim yeter' demedim. İkinci bir üniversite okumaya karar vererek bu üniversiteye geldim ve mezun oluyorum. Mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor. Bu yüzden okumaktan vazgeçmedim. Ne yaptığımızın bir önemi yok, yeter ki yaptığımız işin en iyisini yapalım. Bugün burada olmamda emeği geçen aileme ve hocalarıma teşekkür ederim.” dedi. 

“HER SON AYNI ZAMANDA BİR BAŞLANGIÇTIR”
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ise meslek yüksekokulu hakkında bilgi vererek 385 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Prof. Dr. Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki yıl önce bize emanet edilen çocuklarımızı bugün daha donanımlı bir şekilde ailelerine teslim etmenin mutluluğu içerisindeyiz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bundan sonra da vatanına milletine bağlı bireyler olacaklardır. Bugün bir son olduğu kadar aynı zamanda bir başlangıçtır. Hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde her gün yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz de kendilerini bu gelişime uygun bir şekilde yetiştirmek zorundalar.”

“ÖĞRENCİLERİMİZE MUTLU VE AYDINLIK BİR GELECEK DİLİYORUM”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül de öncelikle ailelere seslenerek "Öğrencilerimizin öncelikle sizlere, sonrasında topluma ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmeleri için tüm imkânlarımızla çalıştık. Bu çalışmalarımızın meyvelerini zaman içerisinde öncelikle sizler görecek ve değerlendireceksiniz. Hepsi birbirinden değerli öğrencilerimizin burada edindiği bilgilerle başarıya koşacaklarına inancımız tamdır." dedi.
Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları dile getirdi: "Asıl hayat bundan sonra başlıyor. Mezuniyet sonrası toplumsal hayata kişisel bilgi ve becerilerinizle dahil olacaksınız. Burada kazandığınız bilgi birikiminizi yaşamınıza ve iş hayatınıza aktararak kendi deneyimlerinizle daha da zenginleştireceksiniz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mezunları olarak sizlerin daima kendisini geliştiren, vatanına milletine faydalı ve üretken kişiler olacağınızdan hiç şüphem yoktur. Mezuniyetinizin öğrencilik sonrası hayatınızda güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyor, hepinize mutlu ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum.”
Mezuniyet programı Güldane Yılmaz ve Aslı Ceylan’ın okuduğu şiirler ve yüksekokul öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti. Daha sonra okulu dereceyle bitiren öğrenciler Nurgül Atik, Emel Çelik ve Metin Babür’e plaketleri verildi ve okul birincisi Nurgül Atik, mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. 

Bölüm birincilerine ödüllerinin verilmesiyle devam eden mezuniyet töreni öğrencilerin diplomalarını alarak kep atmalarıyla sona erdi.