Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından, üniversite öğrencilere iş hayatında neler yapmaları ve başarılı olmak için nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgiler verilmesini amaçlayan iki etkinlik gerçekleştirildi.

“KAFASI KARIŞIKLAR ATÖLYESİ DÜZENLENDİ”

SMK tarafından AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi’nde yapılan “Kafası Karışıklar Atölyesi” etkinliğinde, Felsefe Öğretmeni ve aynı zamanda yazar olan Ali Lidar’ın katılımıyla, okuduğu alanların dışında farklı yerlerde çalışmak isteyenlere ve geleceğe dair planları olmayan öğrencilere neler yapması gerektiği hakkında bilgiler verildi. Sohbet havasında geçen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Ali Lidar, öğrencilerin bir noktada ısrar etmemesi, denedikleri olmadıysa diğer yolu denemeleri gerektiğini anlattı. Lidar, “Kafamızda planladığımız gibi bir etkinlik gerçekleştirdik. Gelirken aslında ne yapmam gerektiği hakkında endişelerim vardı. Ama öğrenci arkadaşların yardımıyla düşüncelerimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Ne yapacağını bilmeyen insanların, önlerindeki tüm yolları denemeleri gerekiyor. Bir noktada ısrar etmemeliler. Denedikleri olmadıysa diğer yolu denesinler. Böyle yaptıkça doğru yolu bulacaklarıdır. Ve en sonunda kendilerine en uygun yolu deneyerek bulmuş olacaklardır” diye konuştu.

BAŞLANGIÇ NOKTASI ’İNSANLAR NEDEN FARKLI ALANLARA YÖNELİYOR’

Ülkemizde okuduğu alanların dışında farklı mecralarda çalışan ve başarılı olan çok fazla insan bulunduğunu ifade eden Sosyal Medya Kulübü Başkan Yardımcısı Gökçe Ulutaş ise, insanların neden farklı alanlara yöneldikleri sorusunun etkinliğin başlangıç noktası olduğunu söyledi. Etkinliği değerlendiren Ulutaş, “İnsanların neden farklı alanlara yöneldikleri sorusu bizim “Kafası Karışıklar Atölyesi” olarak adlandırdığımız yeni bir konsept oluşturmamızı sağladı. Bu insanların ülke eğitimindeki sınavlara dayalı eğitim sisteminden dolayı mı yoksa kişisel tercih olarak mı farklı alanlara yöneldiğini konuşup tartışma imkanını bu etkinlik sayesinde oluşturduk. Ayrıca kafası karışık diye adlandırılan insanların özellikle neden sosyal medya üzerinde bu kadar aktif ve takip edilen isimler olduğunun cevabını aramamız da kulüp olarak bu etkinliği oluşturmamıza sebep oldu” dedi.

LİNKEDİN GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

Ayrıca AÜ öğrencilerine, insanların meslek gruplarıyla iletişime geçmelerini sağlayan ve sosyal bir platform olan ‘Linkedin’ eğitimi de verildi. Linkedin’in ne olduğunun ve nasıl kullanılması gerektiğinin bilinmesinin önemli olduğunu aktaran Sosyal Medya Kulübü Başkan Yardımcısı Gökçe Ulutaş, dönem boyunca yaptıkları etkinliklerin verimli geçmesini istediklerini söyledi. Kulüp üyelerinin düzenli ve istekli çalışmaları sonucunda hedeflerine ulaştıklarını belirten Ulutaş, “İnsanların meslek grupları ile iletişime geçmesini kolaylaştıran dünyanın en geniş profesyonel ağlarından birini oluşturan ‘Linkedin’ hakkında eğitim vermek için “Linkedin Günleri” isimli bir etkinlik düzenledik. Öğrencilere bu uygulamayı nasıl kullanmaları gerektiğini ve profil oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattık. Doğru kullanım sonucunda insanlara iş alanlarının kapısını aralayan ‘Linkedin’ uygulamasının önemi vurguladığımız bu etkinlik dönemin son etkinliği oldu” diye konuştu.

İŞ ARAMADA SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

Yapılan etkinlikler hakkında konuşan Doç. Dr. Yavuz Tuna, yapılan etkinliklerin öğrencilere bir şeyler katmak amacıyla yapıldığını söyledi. Sosyal medyanın hayatımızın içinde bir yer ettiğini kaydeden Tuna, “Sosyal Medya Kulübü öğrencileri, kulüp üyeleri hocalarla beraber, aslında sosyal medyanın bilindiği varsayılan bazı noktalarına el atmaya çalışıyor. Yeni sosyal mecralar hayatımızın içinde bir yer etti. İş bulurken de sosyal medya üzerinden iş aranmaya başlandı artık. İş ararken ‘Linkedin’i kullanmak zorundayız. Ama bunları kullanırken bazen kafamızın karıştığı anlar olabiliyor. Bazı durumlarda desteğe ihtiyaç olabiliyor. Bununla ilgili Sosyal Medya Kulübü iki gündür güzel ve ihtiyaçlara cevap veren işler üretiyor. Bu anlamda insanlar nerelerde çalışabilir, farklı alanlardan gelip yeni alanlarda nasıl yer edinebilir sorularına cevaplar arandı. Aslında olması gereken yeterlilikleri öğrencilere aktararak bu alandaki eksikliği doldurmayı hedefliyor. Çabalarımız yapılan etkinliklerin herkesin yararına olması ve herkesin yeterli olması doğrultusunda gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.