İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Değerler Olimpiyatında derece alan öğrencileri kabul ederek teşekkür plaketi sundu.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi iş birliği ile Türkiye genelinde gerçekleştirilen Değerler Olimpiyatında, Adalet temasına bağlı olarak “Doğruluk, Ahde Vefa, Güven, Merhamet ve Paylaşma” konularında; şiir, hikaye, kısa film, resim, karikatür ve değer kategorilerinde eserler yer aldı. Bu alanlarda il birincisi olan öğrencilerle, paylaşım değerinde Türkiye finalinde 3. olan Sena Öner isimli öğrencimiz ve okul müdürleri, Sultanoğlu’nu ziyaret etti.

Öğrencilere plaketlerin verildiği programda Sultanoğlu, “Olimpiyatlarda işlenen değerler, bizi biz yapan değerlerimizdir. Bu nedenle organizasyonu tertip eden Ensar Vakfı’na teşekkür ediyorum. İyiliği yaygınlaştırmayı emreden, paylaşımı esas alan bir dinin mensuplarıyız. Ahlakî değerler konusunda farkındalık oluşturmalıyız. İnsani değerlerden uzak, sadece bilimsellik üzerine yetişmiş bir nesil, eksik bir nesildir. Mesleğinde iyi yetişmiş bir doktor, organ mafyasına liderlik edebiliyorsa bazı şeyleri sorgulamalıyız. Onun için öğrencilerimizin, öğrettiğimiz doğruları içselleştirerek davranışa dönüştürmelerini sağlamalıyız. İyi öğrenilmiş fakat uygulanmayan bilgi değersizdir.” dedi.

Eserleriyle yarışmaya katılan öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Sultanoğlu, bu değerlerin tüm dünyaya yayılması için öğrencilerin kendilerini geliştirerek, eserleriyle sınırlarımız ötesini hedeflemelerini tavsiye etti.