Toplantıda okul ve eğitim kurumlarının faaliyetleri, merkezi sınavlar, sosyal ve kültürel çalışmalar, projeler ve yönetim ile ilgili çalışmalar ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptığı konuşmada, “En güzeli gerçekleştirmek için görev yapıyoruz. Bulunduğu ortamı güzelleştiren bir nesil, kardeşliği ve barışı hakim kılan bir gençlik yetiştirme çabasındayız. Bu bilinçle çalışırsak tüm dünyayı değiştirebiliriz. Dünyadaki akranlarıyla rekabet eden, onlara insani değerlerde öncülük eden altın bir nesil için zorluklarla karşılaşabiliriz. Memleketimizi seviyorsak, insanları seviyorsak bu önceliğimizi korumalıyız. Sloganlarla değil örnek davranışlarıyla bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Kaybedebileceğimiz tek bir öğrencimiz olmadığını, onların kıymetli olduklarını, kendilerine sevgiyle hissettirerek göstermeliyiz.” dedi.

Modern hayatın veremediği mutluluğu, işini severek icra eden bireyler yetiştirdiğimizde biz verebiliriz diyen Sultanoğlu, “Her çocuğun özel bir yönü olduğunu unutmamalıyız. İşimizin meşakkatlerini, yetiştirdiğimiz bireyleri gördükçe unutacağız. Eğitimle gelişen toplumun değişimini bazen trafikteki kazaların, bazen de adli olayların azalışında göreceğiz. Eğitim öğretimdeki kalitemizi, öğrencilerimizin hayatları gösterecek.” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Sultanoğlu, değerleriyle büyüyen bir nesil için EDEP, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” ve Ensar Vakfının yürüttüğü “Değerler Olimpiyatı” gibi projelerin yardımlaşma ve empati duygularının gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.   

Toplantı, okul müdürlerinin karşılaştırdıkları sorunları belirterek, istek ve önerilerini ifade etmelerinin ardından son buldu.