İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu yaptığı açıklamada YGS’nin eğitim hayatında öğrenciler için önemli sınavlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Her sınav hayatta atılacak adımlarla ilgili bize ipucu verecek önemli bilgilere sahiptir. Sınavlar, eksiğimiz, yanlışımız veya var olan birikimimizi görmemizi sağlar. Bazen yol ayrımı denilebilecek, hayatın dönüm noktaları bu sınav sonuçlarıyla gerçekleşir. 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı da (YGS) bu dönüm noktalarından biridir. Fakat telafisi ve tekrarı olmayan, her şeyin sonu anlamına gelen bir sınav değildir.
Sevgili Öğrenciler,
Biliyorum ki sizler elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için hazırlandınız. Geriye kalan, başarının sizin elinizde olduğuna inanarak kendinize güvenmeniz ve sınava bu düşünce ile girmenizdir. Sınav esnasında ne kadar rahat olursanız, bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü daha rahat kullanırsınız. Başaracağınıza dair inancınızın, sınav sonuçlarıyla gerçekliğe dönüştüğünü göreceksiniz. Başarı, hak ettiğinizi düşündüğünüz değerdir. Başkalarının ölçüsü sizin başarınız olamaz. Bu sebeple sizi mutlu edecek sonuca, siz karar vereceksiniz. Bizler, size inanıyor ve güveniyoruz.
Bu vesileyle öğrencilerimizin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.