İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Nuriye Ulu “Sağlıcakla Kal Projesi” kapsamında Karaman Devlet Hastanesinde gönüllü toplum hizmeti yürüten ortaöğretim öğrencilerini ziyaret ettiler. Ziyarette Şube Müdürleri Zeki Tuman, Haşim Tunca ile Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Tuğrul Bulut da yer aldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Sağlıcakla Kal Projesi kapsamında hastanelerde, sevgi ve çocuk evlerinde, huzurevinde ortaöğretim ve ortaokul öğrencileri tarafından yönlendirme ve yardım faaliyetleri, akran çalışmaları yapılıyor. Öğrencilerin yaptığı bu faaliyetler gönüllülük esasına dayanıyor.

Öğrencilerin hizmetlerinin gönüllülük esasına dayanmasının bu hizmetleri daha kıymetli hale getirdiğini belirten İl Müdürü Sultanoğlu: “Burada öğrencilerimiz hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza yardımcı oluyor, onların işlerini kolaylaştırıyorlar. Bu hizmetleri hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar. Bir çok şeyin maddi  değerle ölçüldüğü bir zamanda öğrencilerimizin bu gönüllü hizmeti takdir edilecek, örnek gösterilecek bir davranıştır. Eğitimde fizik, kimya, matematik, edebiyat dersleri kadar  insanlara yardım etmek, onları memnun etmek, iletişim becerilerini geliştirmek de önemlidir.  Hizmetlerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sultanoğlu; öğrencilerin sosyalleşmesine, hayata hazırlanmasına katkı sağladıkları için Kamu Genel Sekreter Nuriye Ulu’ya, Başhekim Tuğrul Bulut’a, hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nuriye Ulu da Öğrencilerin hizmetlerinden hastaların memnun olduğunu belirterek, kendilerine desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürüne, öğrencilere teşekkür etti.

Ulu, kurumların işbirliğiyle güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda kapsamı genişletilerek devam ettirilmesini istedi.