Sungurlu’da Atatürk alanında çelenk sunumuyla başlayan ilköğretim haftası programı Sunguroğlu ilkokulu bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptı.

Eryiğit konuşmasında, "Yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla yine azimli, yine güçlü bir başlangıç yapıyor olmanın mutluluğunu yaşarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla ülkemizi vatan yapan şehitlerimizi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde canları pahasına mücadele eden şehitlerimizi ve Şenay Aybüke Yalçın, öğretmenimizin şahsında olmak üzere tüm eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm Gazilerimize acil şifalar temennisiyle sağlık ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, anne ve aile kucağından sonra en sıcak yuva olan okullarımızda yeni eğitim öğretim yılının başladığı, öğrencilerimizin arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle uzun bir tatilden sonra yeniden kavuştukları mutlu ve sevinçli bir gündür. Bugün “İlim Mü’minin kaybolmuş malıdır, nerede bulursanız alınız.” düsturuna dayanmış milletimizin kutlu günlerinden biridir. Bugün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” diyerek geleceğimize ufuk açan Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde öncü öğretmenliğini hatırladığımız gündür.” dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 4. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine “Okula hoş geldiniz” hediyeleri verilmesinin ardından programa katılan protokol üyeleri okul koridorunda trafiği öğreniyorum projesi açılışını yaptı.

Okul müdürü Lütfi Türkgenci, "Türkiye´nin en büyük problemi olan "Trafik" ile ilgili proje yaptık. Yaptığımız çalışmayı okulumuzun bahçesinde yeterli alan olmadığı için koridorlarımızı kullandık. Koridorlarımızı yol olarak düşünüp üzerine kesik beyaz çizgiler çizip kenarlarına işaret levhaları yerleştirdik. Böylece öğrencilerimizin trafik işaret ve levhalarının anlamlarını öğrenmesini, küçük yaşta trafik kurallarına uyma bilincini geliştirmeyi ve trafik sorununa çözüm olmasına katkı sunmayı amaçlamış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.