Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri; kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı, gönüllü çalışma bilincine sahip sorun çözen ve çözüm üreten, resmî, özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışma becerilerini geliştirmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla trafik etkinliği gerçekleştirdi. 
                     Değerler eğitiminin bu ayki konusu olan SORUMLULUK eğitimine de yönelik olarak gerçekleştirilen faaliyette Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri,  Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, sürücüleri okul geçitlerinde uyulması gereken kurallar konusunda dikkatli ve hassas davranmaya davet etti.
                     İki ortaöğretim kurumu, bir ilköğretim kurumu ve bir anaokulunun yan yana bulunduğu yol üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere anne ve babaların, evlatlarımızın ve sürücülerimizin üzücü bir durumla karşı karşıya kalmaması için, kendilerine büyük sorumluluğun düştüğü ifade edildi. Konuyla ilgili bilgilendirme ve uyarı afişleri dağıtıldı. 
                      Ayrıca; öğrenciler tarafından sürücülere çikolata ikram edildi.