Valiliğimiz himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ağırlığını sırtladığı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında uygulanan SAĞLICAKLA KAL PROJESİ kapsamında İrfan Ataseven Fen lisesi öğrencileri ilimiz Akçaalan İlköğretim Okulu’na bir günlük ziyaret gerçekleştirmiş; bu kapsamda kırtasiye yardımı ve spor malzemesi desteği yanında özellikle fen liseli öğrencilerin köy hayatını tecrübe etmeleri farklı bir kazanım olmuştu. 

İrfan Ataseven Fen lisesi Müdürü Mesut Okur, “Söz konusu etkinliğe katılan öğrencilerimiz, henüz derslerinin yoğunluk kazanmadığı bu günlerde yarım kaldığını düşündükleri ilgili etkinliği sürdürmek istediklerini beyan ederek hazırlık yaptılar. Talep tamamen öğrencilerimizden gelmiştir. Ancak Akçaalan İlköğretim Okulu Bayır köyüne taşındığından Bayır köyüne taşınan Akçaalan’dan ve diğer çevreden taşınan tüm öğrencilere yönelik kırtasiye  ve ilgili okula temizlik malzemesi hediyesi götürülmüştür. Böylece öğrencilerimiz geçen yıl uygulanıp biten söz konusu projeyi proaktif bir hareketle fiilen 2013-2014 öğretim yılı için de başlatmış oldular ve bu nedenle katkı sağlayan eğitimci arkadaşlarım,  tüm esnaf ve velilerimize Fen lisesi camiası adına şükranlarımı arz ederim.” dedi.

Ayrıca Okur; Bu tür faaliyetleri, rutin eğitim-öğretim etkinliklerimizi ertelemeden-ötelemeden yapılabilirse, öğrencilerimiz açısından çok değerli kazanımlar sağlamakta olduğunu kağıda dökülen şu cümlelerden anlaşıldığını sözlerine ekledi: 

Fatma Bahar CANDAN:  “Onlara getirdiğimiz kalem, defter ve boyalara karşılık, kendi kaleminden bana hediye eden Rabia’yı hiç unutmayacağım”

Emin Serkan YALAMA: “Kısa süreliğine de olsa çocuklarla oyunlar oynayıp neşelenmek çok güzeldi”

Niyazi AKKAŞ: “Çocukların masum ve safi bakışlarıyla bir an geçirmek dünyadaki bir çok şeye değerdi.”

Hatice EVREN: “Çocuklarının çoğunun bir ayakkabısı bile yoktu; ama bizde eksik olan tebessümü ve sevgiyi bize öğretti bu ufaklıklar.”