Türkiye genelindeki liselerden gelen öğrenciler, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TEDMUN 2014’te bir araya geldi.

Lise öğrencileri, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TEDMUN 2014’te bir araya geldi. 2 Kasım tarihine kadar devam edecek olan konferansın konusu “Değişime Giden Anahtarlar” olarak belirlendi. Toplam beş komite ve bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yer aldığı etkinlikte gençler, "Model Birleşmiş Milletler" formatı çerçevesinde küresel sorunları ele alarak, karar süreçlerinde aktif rol oynayacaklar.

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürü Aydın Ünal, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Günümüzde gözüken o ki insan ya da birey değişmeden dünyanın yaşadığı sorunların değişmesi zordur. Günümüz dünyasının temel sorunları arasında yer alan her konu, yaşama duyarlı gözlerle bakan her bireyin ilgi alanına girmektedir. Özgürlük sorumluluktur anlayışından hareket ederek yaptığınız bu çalıştay, siz gençlerin işbirliği, takım çalışması ve ortak aklı kullanma becerilerine katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Konferansa konuk konuşmacı olarak Birleşmiş Milletler Türkiye’den katılan Ahmet Parla, MUN konferanslarının uluslararası ilişkiler konusuna eğilen gençleri yetiştirme açısından çok önemli deneyimler sunduğunu belirterek, “Bugün dünya size parçalanıyor gibi gelse de insanlar tarafından üretilen problemler, yine insanlar tarafından çözülecektir” dedi.

TEDMUN Genel Sekreteri Selin Yalçın ve TEDMUN Danışmanı Osman Yavaşça da konferansın verimli ve eğlenceli geçmesini temenni ettiler. Üç gün boyunca "Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik", "Ekonomi ve Finans", "İnsani, Sosyal ve Kültürel Komite", “Hukuk” ve “Dekolonizasyon” olmak üzere beş komitede dünya gündemini teşkil eden konuları temsil ettikleri ülkelerin politikalarına uygun bir biçimde tartışacak olan gençler, 2 Kasım’da TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek genel kurulda ise karar tasarılarını oylamaya sunacaklar.