Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) gezici öğrenim birimlerinden olan Banvit Ateşböceği, öğrencilere tamamlayıcı eğitim desteği veriyor.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in Banvit Ateşböceği ilk olarak 9 Kasım 2013’de Malatya Hanımınçiftliği’nde başladığı etkinliklerine, Sümer Ortaokulu’nda devam ediyor.

TEYMUR: "ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM DE ÖĞRENİYOR"

TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Şerif Teymur, "Kasım 2001’de Banvit’in katkılarıyla hayata geçen Banvit Ateşböceğinde TIR dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 2 bin 900 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor" dedi.

Malatya’da 9 Kasım 2013’ten bu yana çocuklara gezici eğitim verdiklerini kaydeden Teymur, çocuklara, eğlen öğren yöntemiyle milli eğitime tamamlayıcı etkinlikler yaptıklarını kaydetti.

Teymur, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Çocuklar, düzenlediğimiz etkinliklere katılmaktan büyük zevk alıyor. Çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlıyoruz. Çok keyifli etkinlikler yapıyoruz. Bu eğitimlerden sonra çocuklar, dışarıda nasıl hareket etmeleri gerektiğini daha iyi biliyor. En önemlisi de empati kurmalarına yardımcı oluyoruz."

Teymur, İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören üniversite öğrencilerinin de gönüllü olarak eğitimlere destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Sümer Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler ise, gezici eğitim desteğinden çok memnun kaldıklarını ve bundan sonra da eğitimlere katılacaklarını ifade ettiler.