Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya, enstitü ve yüksekokul müdürleri, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Mezuniyet töreninin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Cafer Tayyar Yıldırım eğitimleri süresince hayat boyu unutamayacakları hatıralar edindiklerini belirterek şöyle konuştu: “Üniversitemizi, yurdumuzdaki çoğu üniversiteden ayıran olgu sosyal bilimlere ve sanata olan bakışıdır. Bir ülkenin gelişiminde temel bilimler ne kadar önemliyse sanat da o kadar önemlidir. Bu günden sonraki hayatımızda da ülkemizin gelişimine katkıda bulunmayı amaç edinmeliyiz. Eğitimimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“Toplumun dinamiklerine sahip çıkan dirayetli bireyler olmanızı ümit ediyorum”

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya ise konuşmasına yüksekokulun gelişimi, eğitim olanakları ve teknik altyapısı hakkında bilgi vererek başladı. Doç. Dr. Kaya, öğrencilerin hayatlarında yeni bir döneme girdiklerini ifade ederek, “Yarının Türkiye’sinde üretim nitelikli insan gücünün bir parçası olup toplumun dinamiklerine sahip çıkan, dirayetli bireyler olmanızı ümit ediyorum. Ülkemizin değerlerine sahip çıkacağınıza dair hiç şüphem yok. Güzel yarınların sizlerin olmasını diliyorum.” dedi.

“Sevgi dolu bir kalp binlerce kalbe sevgi doldurur”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve öğrenci ailelerine teşekkür ederek, “Şüphesiz bugünün en mutlu kişileri ailelerdir. Çünkü anneler ve babalar çocuklarına verdikleri destek, yaptıkları katkılar ve sınır tanımaz fedakârlıklarıyla bugünün en büyük mimarlarıdır. Bütün anne ve babaları yürekten kutluyorum. Bu günün en büyük mimarlarından birisi de öğrencilerimize temel bilgilerinin yanı sıra hayata dair bilgilerini de aktaran öğretim elemanı arkadaşlarımızdır.” dedi. 

Dünyanın en zevkli işinin öğrenmek olduğunu ifade eden Rektör Gökmen, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mezun olduktan sonra gerçek hayatla tanışacaksınız. Okul bitince eğitim bitmiyor. Öğrenmeye devam edeceksiniz. Eğitim, bireyin kendini geliştirmesi ve yetiştirmesidir. Unutmayın ki her şeyin çok çabuk değiştiği bir dönemde yaşıyoruz. Kendimizi yenilemezsek yenilir ve yok oluruz. Yok olmak için değil ölünceye kadar var olmak ve öldükten sonra da yaşamak için varız. Kendinizi işinize adayın. Niyetimiz halis, gayretimiz üst seviyede olursa hayatımız daha da kolaylaşır. Bir insanın hayatta yapabileceği en güzel iş sevmektir. Gittiğiniz her yere sevginizi götürün. Sevgi dolu bir kalp binlerce kalbe sevgi doldurur.”

Plaket Töreni Yapıldı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. Yüksekokul birincisi Cafer Tayyar Yıldırım’ın isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çakmasının ardından dereceye giren okul ikincisi Emine Kozlu Bucak ve okul üçüncüsü Mehmet Yüceer’e plaketleri verildi. 

Tören, müzik dinletisi ile devam etti. Emre Ünsal isimli öğrenci, bağlamasıyla türküler seslendirerek dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Sonrasında mezun öğrenciler için özel olarak hazırlanan fotoğraf slaytı ile birlikte mezunlar sahneye davet edildi ve kendilerine yüksekokul öğretim elemanları tarafından diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından 400’e yakın öğrenci kep atma sevinci yaşadı.