Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda personelin katıldığı eğitim programında ilk olarak KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yasemin Balta söz aldı.
Yasemin Balta, akademik ve idari birimlere sunulan teknik servis hizmetlerinin daha verimli ve hızlı gerçekleştirilebilmesi amacıyla üniversitenin her biriminden seçilen teknik servis sorumlularına eğitim düzenlediklerini ifade etti. Bilgi İşlem Dairesi olarak her geçen gün sorumluluk alanlarının genişlediğini dile getiren Yasemin Balta, üniversitede 1200’e yakın bilgisayar, 200 yazıcı ve 100 projeksiyon cihazı ile teknik hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eğitim programında Şube Müdürü Yasemin Balta’nın ardından Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personellerinden Yunus Emre Yenibinar ve Serdal Sırmacı tarafından Adobe Reader, Winrar, Mozilla, Chrome ve Flash Kurulumu, Office Kurulumu, Yazıcı Kurulumu, Ağ Yazıcısı Kurulumu, E-İmza Kurulumu, Java Güncelleştirme, Word–Pdf Dönüştürücü Programı, Ammyy Uzak Masaüstü Programı, Projeksiyon Bağlantı Sorunu, Bilgisayar Elektrik Sorunu, Arıza Takip Sistemi Kullanımı (OTRS) gibi konular hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Örnek uygulamalara da yer verilen eğitim, katılımcıların merak ettikleri soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.