Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu kapsamında Karaman Eğitim Yöneticilerine kurs verilmeye başlandı. Eğitimler; Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu eğiticileri İlimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet YALVAÇ ve 75. Yıl Şehitler İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah DEMİR tarafından 27/28/29 Şubat 2012 tarihlerinde Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde veriliyor.

        Bilindiği gibi Bakanlığımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 22 Kasım 2010 Tarihinde imzalanan "İş Birliği Protokolü" ile Eğitimde Fatih Projesi yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de eğitim yöneticilerini, okulda bilişim teknolojisi araçlarını ve eğitim içeriklerini aktif olarak kullanılmasını sağlayacak yönetim bilgi ve becerilerine kavuşturmaktır.

Bu bağlamda, “Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu”, süresince eğitim liderlerine, teknolojinin eğitimde etkili, verimli, çekici ve sürdürülebilir biçimde nasıl kullanılabileceği, eğitim kurumları yöneticilerinin vizyon ve misyon geliştirmelerine katkıda bulunma, uluslararası düzeyde kabul gören eğitimde teknoloji kullanımı standartları, ISTE, NETS-A, Web 2.0 ve diğer sosyal medya araçları ile eylem planı oluşturma süreci gibi farklı konularda eğitimler sürdürülecektir.

     İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY kurs ziyaretinde Okul Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada ; “Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de Okulların liderleri konumunda bulunan müdür ve müdür yardımcılarımızın teknolojiyi kullanma yeterliliklerini geliştirerek liderlik rollerini daha aktif ve kapsamlı yapmalarını sağlayacaktır. Yapılan eğitimlerle katılımcılara kullanımları öğretilen web 2.0 araçları ile yöneticilerimiz çok kolaylıkla internet uygulamaları gerçekleştirebilecek. Bu sayede de eğitim ile ilgili bilgilerini iyi örneklerini, tecrübelerini internet ortamında diğer öğretmenler ile paylaşabileceklerdir. “ dedi

    Öncelikle Fatih Projesinin uygulamaya konulduğu pilot okul idarecilerinin katıldığı eğitimlere, ilerleyen tarihlerde bütün okul idarecileri alınması planlanmaktadır.