Söyleşiye Kazımkarabekir Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, KMÜ Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kazım Karabekir Paşa Vakfı kurucularından Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa’nın arşivinden fotoğraflarla gerçekleştirdiği sunumunda Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanan zorluklara değindi. 
Milli mücadele dönemi hakkında bilgiler paylaşan Karabekir, “Anadolu’ya çıkan beş inanmış yürek; Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir Paşa, Refet Bele ve Rauf Orbay Amasya Genelgesini imzaladı, bunu duyan İngilizler Mustafa Kemal’in tutuklanmasını istedi.” açıklamasında bulundu.
Çanakkale Savaşı ile ilgili ise Timsal Karabekir, “57. Alay tamamen şehit edildi. O esnada Seyit Onbaşı boyuna kilosuna bakmadan 276 kiloluk  top mermisini sırtlayarak adeta bir dev kesildi. Koca Seyit’in gücüyle bir İngiliz  zırhlısı batırıldı. Çanakkale Savaşının kazanılmasında Seyit Onbaşılar büyük rol oynadı.” şeklinde konuştu.
Söyleşide, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve Timsal Karabekir ile birlikte Türk Yılmaz marşı hep bir ağızdan söylendi.
Söyleşinin sonunda Timsal Karabekir’e plaket ve hediye takdim edildi. Büyük ilgi gören etkinlik katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesi ile son buldu.