Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik Karaman Eğitim Gönüllüleri derneğince düzenlenen okullarda “Moral Liderlik, Ahlaki Liderlik” konusunda dernek binasında konferans verdi.

Çoğunluğu öğretmenlerden oluşan topluluğa hitap eden Çelik konuşmasında;
“Liderlikte ahlaki liderliğin en çok ihtiyaç duyulan liderlik biçimi olduğunu belirten Prof. Dr. Çelik, Ahlaki liderlik ise ahlaki ilkeleri benimseyerek, insanları yönlendirmeye dayalı bir liderlik biçimidir günümüzde ise toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz liderlik tipidir. Hem özel sektörde hem de kamu sektöründe çalışanların yaşadıkları temel sıkıntılılar moral liderle çalışamamak olarak göze çarpmaktadır. Bu durumda çalışanlarda iş tatminsizliği başta olmak üzere işi benimsememe, moral bozukluğu gibi durumlar ortaya çıkarmaktadır,''dedi.
Çelik liderin alananına hâkim olması gerektiğini, alana hâkim olamayan liderlerin etki gücünün azaldığını, öğrencilerin gönül dünyasına girmek gerektiğini, toplumsal değişimde öğretmenlerin en ciddi model olduğunu, buna uygun olarak öğretmenlerin kendisini yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal öğrenme içerisinde model alınan kişilerinde ahlaki liderliğinin de üst seviyede olması gerektiğini, gençlik döneminde çocukların, gençlerin ona uygun bir çevrede yetişmesi gerektiğini böylelikle ahlaki kirlenmeden koruna bileceğini, ahlaki liderliğin sadece belli başlı öğretmenlerin görevi olmadığını, ahlaki değerlerin korunmasının üniversite sınavından daha önemli olduğunu, üniversite sınavının telafisinin olduğunu ama ahlaki değerlerin kaybının telafisinin olmadığını da konuşmasında ekledi.

Prof. Dr. Vehbi Çelik konferans sonrası katılımcılara kitabını da imzaladı.