Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) eylem 1.1 gençlik değişimi kapsamında yürütülen “Trafikte saygıya yeşil ışık yak” projesi Karaman’da uygulandı. 

Bulgaristan, Litvanya ve Karaman’dan 18-25 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla yürütülen proje, öncelikle projeye katılan gençlerin trafik ile ilgili bilinçlerini artırmayı hedefliyordu. Avrupa’daki istatistikleri araştırıp, trafik kazalarının azaltılması için çözüm önerileri bulmaya çalışan gençler, edindikleri bilgilerden yola çıkarak trafik ile ilgili kısa film çektiler. 21-28 Ekim tarihleri arasında, yaygın eğitim tekniklerine başvurularak ilimizde gerçekleştirilen projede gençler, Avrupa’nın farklı kültürleriyle tanışma imkanı buldu. Proje ülke kültürümüzün ve özellikle Karamanın olumlu yönde tanıtılmasına olanak sağladı. Katılımcı gençler, proje aktivitelerinin dışında kalan zamanlarda şehrimizin tarihi, sosyal-kültürel yapısı hakkında bilgi edinme fırsatı da buldular. Karamanlı gençler tarafından tasarlanan ve uygulanan proje; Valilik, Belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da desteklendi. Proje koordinatörü Fırat Bozkır  “ Proje ile ilimizdeki ya da ülkemizdeki tüm trafik kazalarını önlemeyi hedeflemiyoruz.  Proje esnasında çekilen kısa filmin yaygınlaştırılması ve görünürlüğü çok önemli. Bizim projeyi gerçekleştirmekteki hedeflerimizden biri de özellikle yerelimizdeki gençlerin trafik kuralları hakkında daha duyarlı hale gelmesini sağlamak.

Bu film ile elimizden geldiği kadar yerel halka ulaşmaya çalışacağız. Bu süreç içerisinde yerel basına da ihtiyaç duyuyoruz. Projemizi ziyaret eden çalışmalarımızı fotoğraflayan “Karaman Gündem”e ve projemizin daha kaliteli hale gelmesi için çaba sarf eden ve Türk ekibini oluşturan arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu.