Trakya Kalkınma Ajansı ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi protokolüne, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan imza attı.

Protokole ilişkin olarak açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Trakya Kalkınma Ajansı olarak Trakya Bölgesi’nin girişimcilik ortalamasını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Yeni İşim Girişim programını hayata geçirdik. 2015 yılından bu yana Yeni İşim Girişim Programı ile bölgemizde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için birçok faaliyeti paydaşlarımızla işbirliğiyle gerçekleştirdik. Bu doğrultuda gerçekleştirmeyi planladığımız diğer bir çalışmayı da Milli Eğitim Müdürlüklerimizle yapacağız inşallah. Trakya’da çocuk ve genç girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Girişimcilik alanında yeni bir öğrenme yöntemi olan Maker Eğitimlerinin 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca bölgemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda verilebilmesi amacıyla imzalamış olduğumuz bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İmzalanan protokol kapsamında, Maker Eğitimleri ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere yeni nesil üretim araçlarının ve robotik sistemlerin tanıtılması, Maker Eğitimleri içerisinde yer alan araçların teknoloji odaklı kullanımının öğretilmesi ve öğrencilere üretim kültürünün aşılanması hedefleniyor.