İnternetle Hayat Kolay projesi ile 35 yaş üstü Karamanlılar, internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme ve online bankacılık gibi konularda ücretsiz olarak eğitim alabilecek. TTNET’in bilgiye erişimde herkesin eşit imkana sahip olmasına katkıda bulunmak vizyonuyla hayata geçirdiği “İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında internet okuryazarlığı eğitimlerinin verildiği özel tır Karaman’a geldi. 
Yaklaşık 1 ay boyunca Karaman’da Aktekke Meydanı’nda olacak İnternetle Hayat Kolay tırında, internet kullanımını öğrenmek isteyen 35 yaş üstü Karamanlılara ücretsiz internet eğitimi verilecek. İnternetle Hayat Kolay tırında sunulacak eğitimler, internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamalarının tanıtımı, görüntülü haberleşme ve online bankacılık gibi konuları kapsıyor. Eğitimlerden yararlanmak için İnternetle Hayat Kolay tırına veya Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne başvurmak yeterli.
Kalkınmada öncelikli 20 ili kapsayan “İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında 3 yıl içinde, daha önce internetin sunduğu olanaklardan faydalanmamış 35 yaş üstü, çoğu kadın binlerce kişiye internet kullanımının ve avantajlarının öğretilmesi hedefleniyor. Proje kapsamındaki eğitimlerde toplam 123 gönüllü genç görev alıyor.