*Türkiye’de 126 Üniversiteyi kapsayan değerlendirmede KMÜ 43. sırada yer almıştı.
*Belirlenen 23 göstergenin TÜBİTAK, YÖK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPE, Kalkınma Bakanlığı, KOSGEB, TTGV ve TÜBA tarafından sağlandığı açıklandı.
          Bu yıl ilk kez TUBİTAK’ın öncülüğünde hazırlanan “Türkiye’nin En Girişimci Üniversiteleri” araştırmasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ilk 50 Üniversite arasında 43. sırada yer almıştı.
          Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini teşvik amacı ile yapılan araştırmaya, Türkiye’deki 168 Üniversiteden öğretim üye sayısı 50’nin altında olan Üniversitelerin çıkartılması ile 126 Üniversite değerlendirmeye alınarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaptırılan araştırma’da, araştırmaya esas alınan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” de açıklandı.
           TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Bitlen TÜBİTAK” Dergisinin Kasım 2012 sayısında yer alan konuda; Belirlenen 23 göstergenin TÜBİTAK, YÖK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TPE, Kalkınma Bakanlığı, KOSGEB, TTGV ve TÜBA tarafından sağlandığı açıklandı.
Her yıl yayınlanacağı açıklanan araştırma ile Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edileceği bildirildi
KMÜ’nün bu araştırmada ilk 50 Üniversite arasında 43. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atması, Karaman kamuoyunda da büyük takdir toplamıştı.