Uğur Dershanesi Türkiye genelin de 200 şubesiyle aynı anda bu hafta sonu 10. sınıf öğrencilerine açık uçlu sınav uygulayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uğur Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Konukseven:”Bilindiği gibi ÖSYM yapılan sınavların güvenilirliğini artırmak, öğrencilerin yeteneğini sınırlandıran ve kopya çekmeye müsait olan çoktan seçmeli sorular yerine uzun süredir açık uçlu sınav üzerine çalışıyordu. 

Bu konuya destek olmak ve açık uçlu sınav projesini öğrencilerimize uygulayarak bir örnek oluşturmak istedik. Türkiye genelinde bu hafta sonu tüm 10. sınıf öğrencilerimize uygulayacağımız bu sınavda bazı sorular, açık uçlu olarak soruluyor. Öğrencilerimize, ilgili konuda bir soru sorulup, bildiklerini yazması isteniyor. Öğrencinin sorulan sorulara bildiği kadarıyla yanıt verdiği bu sistem, üst düzey bilişsel yeteneklerin ölçümünü sağlıyor. Ayrıca öğrencilerin bilgileri beş seçenek arasına sıkıştırılmadan kendini sorulan konuyla ilgili daha rahat ifade etmesi sağlanıyor. 

Ezberci sisteminde önüne geçecek olan açık uçlu sınavların değerlendirmesi önce öğretmen tarafından yapılacak sonrada elektronik ortama aktarılacak. Değerlendirme sırasında öncelikle adayların cevap kâğıtları taranacak sonra okuyucuların değerlendirmesi ve elektronik olarak sisteme kaydedilmesi yapılacak.

Amacımız öğrencilerimizin farklı yetenek ve becerilerini ölçerek kendileriyle ilgili farkındalık yaratabilmek,” dedi.