Uğur Dershanelerinin hazırladığı Uğur Tanısal Sınav (UTS) bu yıl 5-6 Ocak 2013 tarihleri arasında tüm Türkiye ile aynı anda Karaman’da ücretsiz olarak uygulanacak.

İlk ve Ortaöğretimde 4-5-6 ve 7.sınıflara uygulanacak UTS, Lise gurubunda 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerine uygulanacak.

Uğur Dershaneleri tarafından tüm Türkiye’de yapılan ve her yıl 250 binin üstünde öğrencinin katıldığı Uğur Tanısal Sınav öğrencilerin eğitim alanındaki standartlarını belirliyor.

Uğur Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Konukseven, UTS’yi 6 yıldır yaptıklarını ve her geçen yıl daha da iyi anlaşıldığını ve buna bağlı olarak katılımın arttığını. UTS’nin 250 bin katılımla ÖSYS ve SBS sınavlarından sonra en çok katılımın sağlandığı tek Türkiye geneli deneme sınavı olduğunu yapılan konu analizleriyle öğrencilerin öğrenme süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler verdiğini ayrıca öğrencilerin Türkiye genelinde kendilerini daha objektif değerlendirdiklerini belirtti.

Konukseven: “Dershanemizde UTS ile erken kayıt dönemi başlıyor. Sınava katılan tüm öğrencilere elde ettikleri derecelere göre indirim uygulanacak. UTS ye katılmak isteyen öğrenci ve veliler dershanemize gelerek giriş kartlarını alabilirler,”dedi.